YAĞIŞLAR EN ÇOK YUVACIK BARAJI’NA YARADI
 Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekim ayı sonunda barajdaki su miktarının 9 milyon metreküpün altına indiğini belirterek, bu durumun baraja giren sudan daha fazlasının şehre verilmesi anlamına geldiğini söyledi. 

Yaz ayının önceki dönemlere göre kurak geçtiğini, sonbahar yağışlarının da beklenenden düşük olduğunu ifade eden Bayram, bu nedenle barajdaki su miktarının azaldığını kaydetti. 

Bayram, barajı işleten firma tarafından kendilerine söz konusu durumun bildirilmesi üzerine Sapanca Gölü'ndeki hattı faaliyete aldıklarını dile getirerek, bu yolla baraj gölündeki su seviyesini sabit tutmaya çalıştıklarını anlattı. 

Baraj arıtmasına Sapanca Gölü'nden yaklaşık 5 milyon metreküp su verdiklerini ifade eden Bayram, Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesinin artmasıyla Sapanca Gölü'nden su aktarımını durdurduklarını dile getirdi. 

Bayram, "Biz Sapanca'dan su almadan önce gölün su kalitesini sürekli izliyoruz. Yuvacık Barajı'nın tabanında kalan suların analizleri de yapılıyor. Sapanca daha iyiydi. Dolayısıyla kalitede en ufak bir problem olmadan bu yağışsız dönemi sıkıntısız atlatmış olduk. Şu an itibariyle su seviyesi 9 milyon metreküpün üzerine çıktı. Şehre verdiğimizden daha fazla su baraj gölüne giriyor. Yağışlı döneme girdik, bahara da barajımızı dolu şekilde geçireceğiz. Son 7 günde yağan yağışlar su seviyesinin arttırdı" diye konuştu. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817