YAZ OKULU’NDA OTİSTİK ÇOCUKLARA ÖZEL EĞİTİM
 Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in 2010 yılında hayata geçirdiği otistik çocuklar için yaz spor okulunun faaliyetleri bu yıl da devam ediyor. Toplam 35 çocuğa alanında uzman hocalar nezaretinde beş gün boyunca genel koordinasyon ve beceri dersleri veriliyor. Fiziksel eğitimlerinin yanı sıra film ve müzik eşliğinde çocukların duygusal becerileri geliştiriliyor.

OTİSTİK ÇOCUKLARA ÖZEL EĞİTİM PROGRAMI

Gebze Belediyesi Yaz Okulları Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, otistik çocuklar sürekli tekrar yapmazsa okul döneminde elde ettikleri tüm bilgileri kolayca unutuyor.Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker otistik çocukların bu özel durumunu dikkate alarak beş yıl önce ilk defa yaz okulları bünyesinde otistik çocuklar için de ayrı bir eğitim çalışması başlattı. Köşker’in talimatıyla başlatılan uygulamayla çocukların gelişimini daha üst seviyeye çıkartmak ve okulda almış oldukları eğitimi pekiştirmek için uzman eğitimciler tarafından yaz dönemi boyunca özel bir eğitim programı uygulanıyor. Böylece evde agresif olan çocukların spor sayesinde daha uyumlu olmaları sağlanıyor ve otistik çocuklar unutma alışkanlıklarından kurtuluyorlar.

AİLELER UYGULAMADAN MEMNUN

Gebze Belediyesinin otistik çocuklar için hayata geçirdiği proje otizmli çocukların aileleri tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Aileler gönül rahatlığı ile alanında uzman öğretmenlere teslim ettiği çocuklarının aldıkları eğitimden oldukça memnun.Yaz okulu sayesinde otizmli çocukların aileleri de kendilerine zaman ayırma fırsatı buluyor.13 Ağustosta sona erecek olan yaz okulu sürecinde çocuklar evlerinin önünden alınıp eğitimlerinin ardından aynı şekilde evlerine bırakılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817