YAZARLIK OKULU’NUN KONUĞU ALİ URAL OLDU
 Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen Yazarlık Okulu etkinliğinde 8 hafta geride kaldı. Çeşitli konu başlıklarında eğitimlerin verildiği Yazarlık Okulu’nun bu haftaki konuğu Edebiyatçı Yazar Ali Ural oldu.

 

USTALARI OKUMAK GEREK

Soru cevap şeklinde gerçekleşen etkinlikte yazar Ali Ural, öğrencilere, ilerlemek istedikleri dallardaki duayenlerin eserlerini ve hayatlarını okumaları gerektiğini söyledi. Ural, “Her sanatın duayenleri vardır. Bu sanatta da böyledir, bilimde de böyledir. Ustaları okuyan önce çırak olur, sonra kalfa olur, en sonunda usta olur. Kalfaları okuyan en fazla kalfa olur. Çırakları okuyan ise hiçbir şey olamaz. Bu bakımdan her zaman alanında ustalaşmış olanları takip edip onları okumalıyız” dedi.

 

YAZARIN SIKICI OLMAYA HAKKI YOKTUR

Önce Türk edebi eserlerinin sonra da dünya edebiyatı yazarlarının okunması gerektiğine vurgu yapan Ural, “Bir yazarın her şeye hakkı vardır, ama sıkıcı olmaya hakkı yoktur” ifadelerini kullandı. Ural, hikaye yazarlığı konusunda da bilgiler verirken, bu konuda basit hataların yapıldığını kaydetti.

 

SEKA’DA DÜZENLENİYOR

Sabah ve öğle gruplarıyla açılan Yazarlık Okulu toplam 15 hafta sürecek.  Sanat Edebiyat Kültür Akademisi’nde (SEKA) düzenlenen Yazarlık Okulu’nda Yaratıcı Yazarlık, Editörlük, Öykü Yazarlığı, Roman Yazarlığı ve Senaryo Yazarlığı konu başlıkları yer alıyor.

 

KENT EDEBİ HAYATINA YENİ BİR SOLUK

Kentin sanat, edebiyat ve kültür hayatına katkı sunan TDED Kocaeli Şubesi, çeşitli etkinliklerin yanı sıra medeniyet odaklı çalışmalarına da devam ediyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817