Yılların Çözülemeyen Sorununa  El Attılar

Bu kapsamda ilk ziyaretlerden birisi yarımca Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Veysel Şenol ve yönetimine yapıldı. Ziyaret sırasında eski anılar konuşuldu ve bölgenin en büyük sorunu olan Rota ışıklarda ki yapılamayan düzenlemeler not edildi. Bülent Yıldız, sorunun takipçisi olacaklarını, gerekirse meclise kadar taşıyacaklarını söyledi. Ziyaret sonrasında Başkan Şenol’a, Atatürk resimli saat hediye edildi.

Eski iş arkadaşlarının buluşması

Ziyaret sırasında Kooperatif Başkanı ve İlçe Başkanının eski iş arkadaşı oldukları ortaya çıktı. 1984 lü yıllarda nakliyecilik yapan Bülent Yıldız’ın kooperatifte taşımacılık yaptığı, yaşadığı bir kaza sonrasında bıraktığı öğrenildi. Duvarda asılı olan eski bir resme birlikte bakan Şenol ve Yıldız’ın o dönemdeki ortak arkadaşlarını tek tek tanıyıp, anılarını canlandırmaları da ilginç bir an oldu.

Yılların sorunu

CHP Körfez İlçe Başkan Bülent Yıldız, bölgenin yıllardır çözülemeyen sorunu olan Rota ışıklarda ki düzenleme talebin öğrenince şaşırdı. Bülent Yıldız, Rota ışıklardan D-100’e çıkmak için kamyon ve tırların mahalle içinden kilometrelerce giderek, köprü altından çıkıp dönüş yaptıklarını öğrenince de şok oldu.

Kooperatif Başkanı Veysel Şenol ve nakliyeci esnafı, bu yolculuğun mahalle için de tehlike olduğunu ama mecbur kaldıklarını belirterek, “İstanbul şeridinden gelen araç Rota Limanı tarafına girmek için kilometrelerce giderek, Kirazlıyalı’dan dönüyor. Bu sırada polis tarafından sık sık ceza yazılıyor. Limandan çıkan araçta İstanbul tarafına dönmek için mahalle içinden dolaşıp, Kocaeli Üniversitesi karşısından köprü altından dönüş yapıyor. Yarın üniversite tam faaliyete geçince bu dönüşler hem araçlar, hem de öğrenciler için de sıkıntı olacaktır. Bizim istediğimiz, limandan çıkan araçların direk karşıya geçerek İstanbul yönüne dönmesi ve gelen araçlarında aynı noktadan limana dönebilmesi. Bu da yapılacak olan alt geçit ya da ışık düzenlemesi veya yonca şeklinde bir yol yapımı ile mümkün oalacaktır. Bu konuda çalışmalar yapıldı ama bu senenin de planlamasında yer almadığını öğrendik. Bir an önce bu sorunun çözümlenmesini bekliyoruz” dedi.

Bülent Yıldız, çok önemli olan ve yıllarca çözülmeyen sorunu not ettiklerini, Meclis Üyesi Eren Kır’ın bu konuda çalışama yapacağını ve önce belediye meclisinde gündeme getirileceğini, daha sonra da gerekirse Genel Merkeze notun ulaştırılarak Mecliste gündeme gelmesini sağlayacaklarını, sonuna kadar çözüm için çalışacaklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817