Yine Çelenk Krizi
30 Ağustos Zafer  Bayramı kutlamaları sabahın erken saatlerinden itibaren Valilik bahçesinde gerçekleştirildi. Çelenk koyma törenine Vali Ercan Topaca, AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar  Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İşçi Partisi İl Başkanı Neval Sağdıç ve DSP İl Başkanı Selman Gürpınar katıldı. 

ASKERİ ERKAN KATILDI 
Törende ayrıca Garnizon Komutanı Muharrem  Yavaş, Donanma Komutan Vekili Deniz Hava Üst Komutanı Hakan Üstem, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Başsavcı  Emin Özler, Adalet ve Komisyon Başkanı Yusuf Coşkun ile askeri erkan katıldı. Törende ilk olarak Valilik çelengi ardından ise Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi Atatürk anıtına çelenklerini koydu. 

DSP ALANA GİRMEDİ 
Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından katılımcılar hep birlikte valiliğe girdi. Bu sırada çelengini koyamadıklarını söyleyen DSP İl Başkanı Selman Gürpınar "Biz tören alanına geldiğimizde çelengimiz içeriye alınmadı. Biz çelengimizin olmadığı yere girmeyiz. Şimdi de bize çelengimizin 09.30'da konulacağı ifade ediliyor" diyerek bahçede çelenklerini koymayı beklediler. 

AKAR'I ELEŞTİRDİ
Bu sırada İşçi Partisi İl Başkanı Neval  Sağdıç, CHP'li Akar'a da tepki gösterdiğini ifade ederek "Kendisine eleştirimi söyledim bana gerekeni yaparız dedi. Ne zaman yapacaklar.  Tayyip gittikten sonra mı?  O zaten gidecek. Gelecek seneye buraya  Osmanlı çelengi koyulacak şimdiden herkes duysun" dedi. Bu sırada çelengini koymak isteyen İşçi Partililerle ile polisler arasında tartışma yaşandı. 

ASKERLER SESLENDİLER 
5 dakika süren tartışmanın ardından  İşçi Partisi ve DSP'liler çelenklerini koydular. Partililer bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Törenden ayrılmadan önce İşçi Partililer araçlarına binen askerlere yönelik sloganlar atıp alkışlarla "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bağırdı. 

kaynak: bizimkocaeli.com
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817