ZABITA’YA DOHAYKO DESTEĞİ
 İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı sahipsiz ve yardıma muhtaç hayvanları toplama ekibi, kısa adı DOHAYKO  olan Doğayı Hayvanları Koruma Derneği temsilcileriyle birlikte Yahyakaptan Mahallesi’nde ortak çalışma yaptılar. 

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü’nün 21 Ocak tarihinde gerçekleştirdiği çalıştayın 11. maddesine istinaden hayvan gönüllüleri ile yerel hayvan görevlilerinin sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili yürütülen çalışmalarda aktif rol alma ve belediyelerin ilgili ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışması karara bağlanmıştı.

 YASALAR UYGULANIYOR

 Bu karar sonrası harekete geçen DOHAYKO  temsilcileri, İzmit Belediyesi Zabıta ekibi ile birlikte ortaklaşa bir çalışma gerçekleştirdi. Yahyakaptan’da gerçekleştirilen çalışmada sahipsiz köpekler yaşadıkları bölgeden alınarak, gerekli tedavileri ve aşıları yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin Alikahya’da kurulu bulunan Hayvan Barınağı’na bırakıldı. Burada  tedavileri ve aşıları yapılan köpeklerin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu  gereği tekrar alındığı yere geri bırakıldığı kaydedildi.

 İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

 Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren  Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, İzmit’e ve İzmit halkına yararlı olacak her türlü çalışmada bütün sivil toplum kuruluşu ver dernekle ortak çalışma yapabileceklerini ifade ederek, “Özellikle sahipsiz bakıma muhtaç hayvanlarla ilgili çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. DOHAYKO  temsilcileriyle birlikte ekiplerimiz güzel bir çalışma gerçekleştirip, güzel bir dayanışma örneği sergilediler” dedi. DOHAYKO yetkilileri de İzmit Belediyesi’nin  sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarını taktirle karşıladıklarını söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817