Ateş’in Cenazesine Dindarlar Sahip Çıktı''

Kütahyalı, Körfez’de Tüm Sorulara İçtenlikle Cevap Verdi

 

Körfez Belediyesi kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği konferans programında konuşmacı olarak Gazeteci ve Televizyon Programcısı Rasim Ozan Kütahyalı’yı ağırladı. Güncel iç ve dış meseleleri konu alan konferansın moderatörlüğünü Prof. Dr. Osman Özsoy yaptı.

 

Körfez Belediyesi Yarımca Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ile eşi Ayşe Pehlivan, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Yağız, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez Belediye Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu, Musa Yüksel, Körfez İlçe Sağlık Müdürü Arzu Aşı, Gıda,  Tarım ve Hayvancılık Müdürü Semra Koşumcu, Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bahar Baykal, Gençlik Meclisi Başkanı Av. Sinan Barış Kaya, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

 

Rasim Ozan Kütahyalı selamlama konuşmasını dahi yapmadan sorulan spor yazarlığını bıraktınız mı? sorusuna cevabı net oldu. Böyle bir şeyin olmadığını söyleyen Kütahyalı, Galatasaray’ın son transferi Sneijder’i de değerlendirdi.

 

Işıkara,Ateş ve Birand Rahmetle Anıldı.

Program Prof.Dr. Mete Işıkara’nın ölüm haberiyle başladı. İlk konu bu ay kaybettiğimiz aydınlar üzerine oldu. Özsoy ve Kütahyalı gazeteci Mehmet Ali Birand ve Prof. Dr. Toktamış Ateş’i rahmetle anarak onlara dair anılarını paylaştılar. Kütahyalı “Birand’ı şöyle görmek lazım sıfırdan zirveye yükselmiş bir medya fenomeniydi. Resmi ideolojinin dışında birisiydi. Ön yargısı olmayan tam bir haberciydi.” dedi.

 

Ateş’in Cenazesine Dindarlar Sahip Çıktı

Rasim Ozan Kütahyalı “ Hayatı boyunca 1923–50 CHP döneminde yapılmış tüm devrimleri ve icraatları kararlılıkla savunmuş Ateş’in cenazesinde ağırlıklı olarak dindarlar sahip çıktı.” Dedi. Ateş’in darbeye her zaman karşı olduğunu savunan Kütahyalı tarih seni her zaman iftiharla, Ergenekoncuları ise utançla anacak diye konuştu.

 

Savaşların son bulmasını dileyen Kütahyalı ülkemizde artık barışın sağlanması gerektiğini söyledi. Kütahyalı “Savaş kolay bir durum. Barışı sağlamak zordur. Amerika zamanında bir koliniydi. Avrupa’nın savaşları, birbirini yemeleri Amerika’yı öne geçirdi. Türkiye ise darbelerle kendi kendini yedi. Halkına zulmetti. Başbakanını astı. Artık Türkiye’de barış rüzgarları esiyor.” dedi. 30 yıllık PKK belasından kurtulmak için devlet ilk defa ciddi görüşmeler yapıyor diye konuştu. Gündemdeki birçok konunun derinlemesine konuşulduğu ve yaklaşık iki saat süren programın sonunda konuşmacılar vatandaşların sorularını da cevapladı.

 

Programın sonunda Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Rasim Ozan Kütahyalı ve Prof. Dr. Osman Özsoy’a çiçek takdim etti.






 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817