Büyükşehir muhtaçların yanında


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi muhtaç, kimsesiz vatandaşların giyimden gıdaya, hasta yatağından akülü tekerlekli sandalyeye kadar birçok ihtiyacını karşılayarak hayata tutunmasını sağlıyor. Kış aylarında da hız kesmeyen yardımlar ile birçok ihtiyaç sahibinin yüzü güldürüyor. Yangında evi yok olan ailelere konteyner, soğuktan üşüyen vatandaşlara soba, yemek pişirilmeyen evlere ocak ve gıda ulaştırılan evler yeni yıla mutlu girdi.  

 

KISA SÜREDE YARDIMLAR ULAŞIYOR

Büyükşehir Belediyesi yardıma muhtaç vatandaşların her zaman yanında olarak onların sorunlarını giderecek hizmetlerini sürdürüyor. Yardım talebinde bulunan muhtaç, kimsesiz ihtiyaç sahibi vatandaşlara zaman kaybı yaşanmadan ulaşılıyor. Yaz kış demeden sürdürülen hizmet ile muhtaç vatandaşların yardımına koşuluyor. Çözüm masasına başvuru yapan vatandaşlara ertesi gün evinde tespit yapılarak yardıma muhtaç olup olmadığı karara bağlanıyor. En geç bir hafta içinde ise gerekli yardımların muhtaç aileye ulaştırılması sağlanıyor.    

 

EV EŞYASINDAN ÇOCUK BEZİNE

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesindeki uzmanlar kentin en ücra köşelerine kadar muhtaç aileleri tespit ediyor. Böylece muhtaçların tespiti yerinde ve doğru yapılması sağlanıyor. Muhtaç vatandaşların birçok ihtiyacı yapılan tespitler sonucunda karşılanıyor. Bu yardımlar arasında gıda, giyecek, medikal malzeme, reçete-hastane masrafları, hasta yatağı, yangın mağdurlarına nakdi yardım, ev eşyası, su borcu ödeme, tekerlekli sandalye gibi birçok hizmet yer alıyor.

 

RAHAT NEFES ALIYOR

Yardıma ihtiyaç duyulduğu tespit edilen ailelere ilk olarak evlere götürülecek gerekli eşyalar yardım araçlarına yükleniyor. Karamürsel’den Çayırova’ya kentin tamamını kapsayan yardımlar mağdur vatandaşların kapılarına kadar ulaştırılıyor. Bir nebze de olsun verilen yardımlarla mutlu olan mağdur vatandaşlar rahat bir nefes alıyor.

 

SİSTEM NASIL İŞLİYOR

Peki bu sistem nasıl işliyor ve vatandaş nasıl yardım talebinde bulunuyor? Öncelikle ihtiyaç sahibi vatandaş Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan Çözüm Masası’na gelip isteğini belirtiyor. Vatandaş yardım isteğine göre evraklarını(fakirlik belgesi, kimlik fotokopisi v.b) da yanında hazır bulunduruyor. Çözüm Masası personeli işlemin hızlı ilerlemesi için gerekli evrakları tarayıcılardan yüklerken bir yandan da imza sürecine sokuyor. Aynı anda Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tespit uzmanları bilgileri alıp ve kısa sürede yardım talebinde bulunan vatandaşın evine gidiyor. Tespiti yapılan vatandaşın yardıma muhtaç olup olmadığı komisyon tarafından en geç 3 gün içinde karara bağlanıyor.

MESAJ ULAŞTIRILIYOR

Sistemde yardımı kesinleşen vatandaşların dosyalarını gören yardım koordinasyon personelleri gerekli dağıtım organizasyonlarına başlanıyor. Aynı zamanda kararlar sisteme kayıt edildiği anda vatandaşın cep telefonuna sistemden otomatik bilgi mesajı gitmekte ve adresine karar mektubu gönderiliyor. Gıda yardımına hak kazanan vatandaşlar telefon mesajı ile bilgilendirilip 41 kartlarını alıyor. Giyim yardımı ise yine Sevgi Mağazaları ile muhtaç vatandaşlara veriliyor. Ev eşyası yardımları ise yardım kararı alındığında vatandaşların evlerine ulaştırılıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817