DERİNCE'Lİ ESNAFLAR DİKKAT!
 Derince Belediyesi yetkilileri, ölçü aletleri beyannamelerinin şubat ayı sonuna kadar yapılmasının gerekliliği konusunda bilgilendirmede bulundu. Derince Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada Derince sınırları içinde Ölçü ve Ölçü Aletleri kullanan işyerlerinin her yıl Şubat ayı sonuna kadar Ölçü ve Ölçü Aletleri Beyannamesi vermek zorunda oldukları, hatırlatıldı. Açıklamada, beyanname vermeyenler hakkında 3516 sayılı kanununun 15.maddesine istinaden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerekli cezai müeyyideler uygulanacağı belirtildi.

Ayrıca 394 sayılı Hafta Tatili kanunu gereğince işletmelerin Hafta Tatili (Pazar) günlerinde çalışmak istemeleri halinde Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne T.C. Kimlik numaraları ile müracaat etmeleri ve Hafta Tatili Ruhsatı almaları gerektiği de hatırlatıldı. Açıklamada, “Hafta tatili ruhsatı almadan faaliyetine devam eden işyerlerine yapılacak denetimlerle ilgili kanun gereği cezai işlem uygulanacaktır” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817