İzmit Belediyesi: “Küpeli hayvanlar saldırgan değildir!“
Zabıta ekipleri geçtiğimiz yıl içerisinde 2866 başıboş veya yaralı kedi, köpek ve kuş gibi hayvanları topladı. Yetkililer, toplanan hayvanların Büyükşehir Belediyesi’ne ait  Hayvan Barınma Merkezi’nde gerekli tedavi ve bakımlarının yapıldıktan sonra doğal hayata tekrar bırakıldığını da söylediler. İzmit Belediyesi Zabıta Yetkilileri, sokaklarda görülen  kulakları küpeli  köpeklerin zararsız olduğuna da dikkat çekerek” Bu konuda çok şikayetler geliyor. Yasalar gereği, bu köpekleri  toplayıp Hayvan Barınma Merkezi’nde gerekli  tedavinin ardından aldığımız yere bırakmak zorundayız. Kulaklarında küpe bulunan köpekler saldırgan  değillerdir” dediler.

Şikayet Etmeyin, rehabilite edilerek küpelendirilmesini isteyin

Sokak Hayvanlarının mutlaka rehabilite (tedavi, aşılama, kısırlaştırma) edilerek, yaşamaya alıştıkları, alındıkları yere bırakılmaları gerektiğini söyleyen hayvan hakları savunucuları ise, vatandaşlara yönelik yaptıkları açıklamada vatandaşlardan, hayvanlardan şikayetçi olmamalarını, rehabilite edilmeleri için belediyelerden talepte bulunmalarını istediler.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817