CHP Körfez İlçe Başkanı Kayalı,
 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak açıklama yapan CHP Körfez İlçe Başkanı Tuğman Kayalı, ortak adayı destekleyen partilerde 11.000 ortanında oy azalması olduğunu, bunun nedeninin de sandığa gitmeyen seçmenlerden kaynaklandığını söyledi.

Tuğman Kayalı yaptığı açıklamada, gereken önlemlerin alınarak bundan sonraki çalışmaların yönlendirileceğini söyleyerek, ‘’ Seçimler demokrasinin gereğidir.
Ancak seçimler eşit koşullarda ve ahlaklı yapılmamıştır.AKP’nin kamuyu abartlılı şekilde kullandığı tüm gruplara baskı ve organizasyonlarla etkisi altına aldığını gözlemlemekteyiz.
CHP ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen partilerin samimi olduklarını ancak sahada yeterli çalışma yapmadıklarını gözlemlemekteyiz. Körfez İlçede sonuçları değerlendirdiğimiz de; 30 Mart yerel seçimlerde kullanılan geçerli oy 86.107 iken Cumhurbaşkanlığı seçiminde 71.609 geçerli oy kullanıldığını yani yaklaşık 14.498 kişinin sandığa gitmediği belirledik. Partilere göre değerlendirirsek yerel seçimde AKP’nin 38.000 oy aldığı Körfez’de Cumhurbaşkanlığı seçiminde 38.863 oy aldığını gördük. Ortak adayı destekleyen partilerde ise oy kaybı 11.000 oranında azalma görülmüştür. Burada sandığa gitmeyen seçmenlerin seçim sonucuna etkili olduğunu düşünmekteyim.Bunun nedenlerini önümüzde ki süreçte partimin tüm organlarıyla birlikte değerlendirme yapılıp gerekli çalışmalar yapılacaktır’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817