KÖKEN; BU SENE FINDIKLAR GÜZEL
 Ağustos ayı ile birlikte fındıkta mesainin başlamasının ardından Kandıra’nın tüm köylerinde (mahallerinde) fındık toplanmaya başlandı. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken Kandıra İlçesinde bulunan Tonguçlar Fındık Fabrikası sahiplerinden Murat Tonguç’u iş yerinde ziyaret ederek fındık piyasası hakkında  bilgi aldı.Başkan Köken bir fındık üreticisinin fındığına ait randımanının ölçüsünü yapan işyeri çalışanlarına yardımcı olarak fındık ayıkladı.

Başkan Köken konuşmasında “Bu sene fındıklar güzel maşallah.Bu sektörden geçimini sağlayan Kandıralı esnaf kardeşlerimize  yeni fındık sezonunun huzur ve bereket getirmesini diliyorum”dedi.

KANDIRA’DA FINDIK ÇOK

Fındık Üreticilerinin düşüncelerine göre Giresun,Ordu Karadeniz Sahil Bölgesinde 30 Mart ayında ki kar  ve don olayından  dolayı fındık rekoltesinde önemli bir ürün kaybı olmuştur.Bu sebeple fındık üretimi Türkiye genelinde azalmıştır.Bu yıl Kandıra İlçesinde fındık üretiminin fazla olduğu gözlenmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817