Kulaçlar Bayramoğlu'nda atıldı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 16, 23 ve 30 Ağustos tarihlerinde bu yıl ikincisini organize ettiği Açık Su Yüzme Şampiyonası'nın ikinci etabı bu sabah (Cumartesi) Darıca Bayramoğlu Halk Plajı'nda yüzüldü. 12 kategoride ve 2 bin metrelik parkurda gerçekleştirilen yarışa vatandaşların yanı sıra Türkiye Yüzme Federasyonuna bağlı toplam 121 yüzücü katıldı. Yarışta erkekler genel klasmanında Emre Öztürk birinci oldu. Sporcu 2 bin metreyi 28 dakikada tamamladı. Bayanlar genel klasmanında ise Nilay Erkal yarışı birinci tamamladı. Bayan sporcu parkuru 31 dakikada tamamladı.

YARIŞI İZLEDİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği işbirliği ile gerçekleştirdiği Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası'na vatandaşlar geçen seneye oranla bu yıl daha yoğun ilgi gösterdi. Yarışları Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Darıca Kaymakamı  Ahmet Karaaslan, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Gençlik Spor Şube Müdürü Doğa Ergün, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, Başkan Danışmanı Nermin Tol, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hikmet Tatoğlu,  Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kater  ile  çok sayıda vatandaş izledi.

BAŞKAN 41 OMUZ NUMARASIYLA YARIŞTI

Yarış öncesinde yüzücüler için parkurla ilgili bilgilendirme yapıldı. Yarış; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ve Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar'ın verdiği startla başladı. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu da 41 omuz numarasıyla yarışa katılarak vatandaşlarla birlikte kulaç attı.

121 YÜZÜCÜ KATILDI

Yarışa aralarında Türkiye Yüzme Federasyonu'na bağlı lisanslı sporcular ile vatandaşların oluşturduğu 79'u erkek, 42'si bayan olmak üzere toplam 121 yüzücü katıldı.

EMRE'YE İLK TEBRİK BAŞKANDAN

Öte yandan yarışı ilk tamamlayan, birinci etabın da şampiyonu Milli Yüzücü Emre Öztürk oldu. 18-25 kategorisinde yarışan başarılı sporcu 2 bin metrelik parkuru 28 dakikada bitirdi. Emre Öztürk, geçen hafta Kerpe'de gerçekleştirilen Açık Su Yüzme Şampiyonası'nın ilk etabını da erkekler klasmamında birinci tamamlamıştı. Emre'yi ilk tebrik eden ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu.

SPORCULARA ENERJİ TAKVİYESİ

Yarışı tamamlayan yarışçılara, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından enerji takviyesinde bulunuldu. Sporculara meyve suyu, sandviç ve sudan oluşan kumanyalar verildi.

12 KATEGORİDE YAPILDI

Darıca Bayramoğlu'nda yapılan yarışlar ilk etapta olduğu gibi 12 kategoride düzenlendi. Yarışlara, 12-14; 15-18; 19-25; 26-35; 36-45 ve 46 yaş üstü yüzücüler katıldı. Bu 6 farklı yaş kategorisi kadın-erkek grupları olarak ayrı değerlendirileceğinden toplam 12 olarak belirlendi.

MADALYALARINI ALDILAR

Tüm kategorilerde yarışların bitmesinin ardından ise madalya törenine geçildi. Dereceye giren yüzücüler altın, gümüş ve bronz madalyalarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve protokol üyelerinin elinden aldı. Ayrıca tüm kategorilerde kadın-erkek gruplarında birinci olanlara 400 TL, ikinci olanlara 300 TL, üçüncü olanlara ise 200 TL ödül verildi.

KOCAELİ EN İYİSİNE LAYIK

Ödül töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu söze yarışa katılan tüm sporculara teşekkür ederek başladı. Kocaeli'nin denizlerinde artık yüzüldüğünü, kulaçların atıldığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, "Çevreye yapılan yatırımlar bize geri dönüyor. Artık eskiden olduğu gibi denizlerimizde yüzüyoruz. Bu konuda hepimizin üzerine büyük görev düşüyor. Sahilimize, denizimize iyi bakacağız ki o da hep bize böyle gönlünü açsın" dedi. Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaeli için her zaman en iyisini istediklerini de kaydederek, "Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü Kocaeli her şeyin en iyisine layık" dedi.

 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Yarış boyunca KOSKEM (Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi) denizdeki yarış güvenliğini sağladı. Yarış süresince ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Zabıta ile Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler görev yaptı. Yüzücülerin güvenliği ise; bot, cankurtaran dalgıç ve zodyaklar tarafından sağlandı.

BAYRAMOĞLU'NUN BİRİNCİLERİ

Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası'nın Darıca etabında dereceye giren yüzücüler ise şöyle:

KOCAELİ AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI
DERECE SIRASI - ÖDÜL TASNİF
1- BAY     (12 - 14)
Derecesi Adı Soyadı Ödülü
1. Mert Ali Satır ALTIN
Y2. Berke Şerbetçioğlu GÜMÜŞ
3. Gökmen Saydam BRONZ
2- BAY     (15 - 18)
Derecesi Adı Soyadı Ödülü
1. Barış Ahmet Yasmaoğlu ALTIN
2. Ege Mert Balcı GÜMÜŞ
3. Ozan Mert Kurtçu BRONZ
3- BAY      (19 - 25)
Derecesi Adı Soyadı Ödülü
1. Emre Öztürk ALTIN
2. Can Şerifoğlu GÜMÜŞ
3. Emre Civan BRONZ
4- BAY      (26 - 35)
Derecesi Adı Soyadı Ödülü
1. Cem Köseoğlu ALTIN
2. Duygun Yurteri GÜMÜŞ
3. Celal Altuntaş BRONZ
5- BAY      (36 - 45)
Derecesi Adı Soyadı Ödülü
1. Dursun Saru ALTIN
2. Zeynel Burçak Küsmeser GÜMÜŞ
3. Ümit Cengiz BRONZ
6- BAY      (46 + )
Derecesi Adı Soyadı Ödülü
1. Turgut Esen ALTIN
2. Sadi Hakan Kaplancı GÜMÜŞ
3. Ahmet Tekkanat BRONZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 


KOCAELİ AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI
DERECE SIRASI - ÖDÜL TASNİF

1- BAYAN      (12 - 14)
Derecesi Adı Soyadı Ödülü
1. Büşra Akduman ALTIN
2. Şimay Tukuş GÜMÜŞ
3. Ceren Canayaz BRONZ
2- BAYAN      (15 - 18)
Derecesi Adı Soyadı Ödülü
1. Nilay Erkal ALTIN
2. Tutku Ece Arıkök GÜMÜŞ
3. Cemresu Doğrusöz BRONZ
3- BAYAN      (19 - 25)
Derecesi Adı Soyadı Ödülü
1. Ceren Tabak ALTIN
2. Beril Arıkan GÜMÜŞ
3. Fatma Günışık BRONZ
4- BAYAN      (26 - 35)
Derecesi Adı Soyadı Ödülü
1. Gülşah Özkan ALTIN
2. Gülçin Solpar GÜMÜŞ
3. Pervin Ambarcılar BRONZ
5- BAYAN      (36 - 45)
Derecesi Adı Soyadı Ödülü
1. Özen Sanem Dilek ALTIN
2. Nurcan Volkan GÜMÜŞ
3. Nur Akok BRONZ
6- BAYAN      (46 + )
Derecesi Adı Soyadı Ödülü
1. Şenil Akarsu ALTIN
2. Ayşe Yasemin Yıldırım GÜMÜŞ
3. Çilem Çelik BRONZ

 

SON ETAP ZAFER BAYRAMI'NDA YÜZÜLECEK

Açık Su Yüzme Yarışları'nın son etabı 30 Ağustos Cumartesi günü 12.00'de Mavi Bayraklı Karamürsel Altınkemer Halk Plajı'nda yüzülecek. Yarış, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na coşku katacak. Büyükşehir Belediyesi bu anlamlı gün nedeniyle yarışa katılacak vatandaşlar ve sporcular için çeşitli gösteriler düzenleyecek.

SON ETABIN BAŞVURU SÜRESİ

30 Ağustos Cumartesi günü Karamürsel Altınkemer Halk Plajı'nda yapılacak yarış için son başvuru tarihi 29 Ağustos Cuma saat 17.00 olarak belirlendi. Vatandaşlar yarışma için gerekli başvuru formuna Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tradresi üzerinden erişebiliyor. Yüzücülerin başvuru formunu eksiksiz olarak doldurup ilgili bölümlerini imzaladıktan sonra belgeyi yeniden taratarak, [email protected] adresine e-posta göndermeleri gerekiyor. Kesin kayıtlar; katılım için gerekli tüm belgelerle birlikte son başvuru tarihlerine kadar Yüzme İl Temsilcisi'ne elden yapılabilecek. Ayrıca ön kayıt yaptıran yüzücüler yarışma günü 09.00'da Yüzme İl Temsilcisine elden kesin kayıtta yaptırabilecek. İnternet başvuru süresini kaçıran vatandaşlar ise yarış günü, başvuru masalarından kayıt yaptırabilecek.

DETAYLI BİLGİ İÇİN

Vatandaşlar; Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün 335 0 223 numaralı telefonundan başvurular ve yarışlarla ilgili detaylı bilgi edinebilir. Ayrıca Yüzme İl Temsilciliği'nden de konuyla ilgi bilgi alınabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817