SPORUN ADRESİ KÖRFEZ
 Sporun Başkenti KÖRFEZ

Çocukların okul haricindeki zamanlarını verimli geçirmelerini hedefleyen Körfez Belediyesi, birçok spor branşını miniklerle buluşturuyor. Körfez Belediyesi tarafından açılan Körfez Gençlerbirliği çatısı altında binden fazla çocuğa iyi bir ortamda spor alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan spor okulları basketbol, futbol, voleybol, güreş ve kick boks gibi spor dallarında Körfezli gençlere hizmet veriyor. Branşlarında uzman antrenörler tarafından verilen eğitimlerde ilgili spor dalına ilişkin temel teknik bilgileri alan 1.500 çocuk, arkadaşlarıyla birlikte spor yapmanın keyfini yaşıyor. Çocuklar uzman spor eğitmenleri gözetiminde haftanın iki günü, branşın temel bilgilerinin yanı sıra uygulamalı eğitim alıyor.

Geleceğin Yıldızlarını UEFA Lisanslı Hocalar Eğitiyor

Körfez Belediyesi, Spor Akademisi futbol branşında ücretsiz futbol okulu çalışmaları kapsamında 800 öğrenciye ulaştı. Yaz dönemi Hafta içi programında Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri sabah saat 10.00-19.30 saatleri arasında çalışmalarını gerçekleştiriyor. Geleceğin yıldızlarını ülke geneline yayacak olan Spor Akademisinde eğitim gören öğrencileri UEFA Lisanslı antrenörler eğitiyor. Kış dönemi programında cumartesi ve pazar günleri futbol okulu çalışmaları ise geçtiğimiz günlerde başladı. Kış dönemi programında yapılan çalışmalarda futbol okulu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00’da başlayarak 18.00’a kadar kadar devam ediyor. Futbol okulundaçalışmalardokuzarlı gruplar şeklinde 300 öğrenci ile devam ediyor.

Çocukların İkinci Evi

Çocuklar Spor Okulları’nı adeta ikinci evleri gibi görüyor. Bu okulun öğrencisi olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenciler, sporun derslerine olumlu katkı sunduğunda hem fikir. Spor tesislerinde ücretsiz olarak verilen temel eğitimler, velilerden de büyük destek görüyor. Veliler Spor Okulları’yla ilgili düşüncelerini, “Bize düşen sadece çocuğumuzu buraya getirmek. Körfez Belediyesi, spor malzemesi, tesis, eğitmen ve araç gereç konusunda tüm gereksinimleri sağlıyor. Çocuklarımız hem spor yapıyor, hem de eğleniyor. Spor alışkanlığı kazanmaları ise son derece önemli. Bu önemli proje ve hizmet için Körfez Belediye Başkanımız İsmail Baran’a teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullandılar.

5 Branşta Spor Eğitimi

Körfez Belediyesi, sporu tabana yaymak amacıyla farklı spor dallarını Körfezlilere sunuyor. Birçok spor branşını Körfez’in geneline yayan Körfez Belediyesi, uzman spor eğitmenleri ile basketbol, futbol, voleybol, güreş ve kick boks gibi spor dallarını minik öğrencilere sunuyor.

Geleceğin Altın Kulaçları Körfez’den Yetişiyor

1000’in üzerinde öğrenciyi eğiterek şuan 350 minik öğrenciye eğitim veren Körfez Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda öğrenciler uzman eğitmenler tarafından yetiştiriliyor. Büyük ilgi gören yüzme branşında şu an için 350 öğrenci eğitim alıyor. Öğrenciler pazartesi günü hariç haftanın her günü yüzme derslerine katılıyor.

Veliler Bilgilendiriliyor

Büyükşehir Belediyesi, yüzme branşıyla ilk kez tanışan öğrencilerin velilerine de bilgi aktarıyor. Çocuklarını havuza getiren velilere, yüzme antrenörleri tarafından yapılacak çalışmalarla ilgili detaylı bilgi veriliyor. Sporcu ailesi olmanın özelliği üzerinde durulan bilgilendirme toplantılarında, velilerden çocuklarının derslere olan devamlılığı konusunda kendilerine yardım edilmesi isteniyor.

Voleybol ve Basketbol Çalışmaları Yapılıyor

Öte yandan başlatılan diğer bir spor branşı olan Basketbol ve Voleybol okulları da haftanın iki günü Petkim Spor Salonunda gerçekleştiriliyor. Kış dönemi çalışma programında Cumartesi Pazar günleri saat 09.00-18.00 saatleri arasında Voleybol ve Basketbol Okulu faaliyetlerini sürdürüyor. Basketbol ve voleybol okulumuzda aktif olarak eğitimlere katılan öğrenci sayısı ise şimdiye kadar 250’ye kadar ulaştı.

Körfez’de Güreş ve Kick Boks Rüzgarı

Bunun yanı sıra güreş ve kick boks gibi spor dallarını da Körfezlilere sunan Körfez Belediyesi, yaklaşık 200 öğrenciyle çalışmalarını sürdürüyor. Güreş ve KickBoks dallarını Körfezlilerle buluşturan Körfez Belediyesi bu faaliyetlerini Mimar Sinan Mahallesi Kapalı Spor salonunda gerçekleştiriyor.Haftaiçi ve hafta sonu oluşturulan gruplarla çalışmalarını sürdüren öğrenciler 4 uzman antrenörlerle faaliyetlerini sürdürüyor.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817