Yaz Kur'an Kursu Öğrencilerine Piknik
Okulların bitmesinden sonra başlayan ve yaz boyunca devam eden İlçe Müftülüklerine bağlı yaz Kuran Kurslarında 4-18 yaş arasındaki binlerce çocuk kuran öğrenmenin sevincini yaşıyor.  Bu kapsamda İzmit Rahmet Camii Hüma Hatun Kız Kuran Kursunda ders gören 246 öğrenci, dönem sonu etkinlikleri kapsamında bir araya gelerek kaynaşma pikniği yaptı.

120 ÖĞRENCİ KATILDI

Evlerinden getirdikleri yiyeceklerle Camii bahçesinde piknik yapan öğrencilere Kuran Kursu eğiticileri ve aileler eşlik etti. 4-18 yaş aralığında 120 kadar öğrencinin katıldı.  Öğrenciler yaz başından bu yana Elif-ba’dan başlayıp kuran okumayı öğreniyor. Güzel ve Tecvitle okumaya başlayan öğrenciler Kuran-ı Kerim-i baştan sona okuyarak dönem boyunca hatim etmeye çalışıyor.

125 ÖĞRENCİ KUR’AN OKUMAYA GEÇTİ

Kursun eğitime başladığı 23 Haziran 2014 tarihinden bu yana 6 haftadır Merkez Rahmet Camii Hüma Hatun Kız Kuran Kursu bünyesinde devam eden Yaz Kur’an Kursunda 246 öğrenciden 125’i Kur’an okumaya geçti. Ramazan ayında birlikte iftar ve teravih yapan öğrenciler ayrıca Cuma ve vakit namazlarına da eşlik ediyor. Farklı etkinlikler ile kurslarda ders veren Kuran Kursu eğiticileri, çocukların kursları evleri gibi gördüğünü, çocuklarındaki ahlaki ve manevi değişimi fark ediyor. O yüzden hem öğrenciler hem de aileler kurstan çok memnun kaldıklarını ve seneye de devam etmek istediklerini belirtti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817