132 BİN ANNEYE SÜT YARDIMI
 

 

AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat’la birlikte parti binasında bir basın açıklaması yaparak, Büyükşehir Belediyesi’nin halen devam ettiği ‘Annelere Süt Yardımı Projesi’ kapsamında yapılan süt yardımının bilançosunu açıkladı. Civelek, 2005 yılından bu yana süren kampanya çerçevesindeKocaeli Büyükşehir Belediyesi ’nin, ‘Annelere Süt Yardımı Projesi’ kapsamında doğumdan önce ve sonra olmak üzere, annelere 6 ay boyunca ayda 12 litre süt yardımı yapıldığını dile getirdi.

9 MİLYON 586 BİN LİTRE SÜT

Bugüne kadar 132 bin 324 anneye 9 milyon 586 bin litre süt dağıtıldığını vurgulayan Civelek, “2012 yılından itibaren 41 Kart üzerinden yapılan yardımların kartlara 12 litre süte tekabül eden 20 TL yüklendi. İhtiyaç sahiplerinin belirlenen işyerlerinden süt alabilmeleri sağlandı” dedi. Annelerin ve gebelerin süt yardımından faydalanabilmeleri için her ay düzenli olarak doktor kontrolünden geçmeleri gerektiğini belirten Civelek, Büyükşehir’in aile sağlığı merkezlerindeki kontrol kayıtlarını göre süt yardımında bulunduğunu açıkladı. Civelek, “Böylelikle annelerimizin ve bebeklerimizin sağlık durumlarının kontrol altında tutulması da sağlanıyor” dedi.

BARAJ YENİDEN

İHALEYE ÇIKACAK

Basın açıklamasının devamında, Kandıra ’da yapımına başlanan ancak yüklenici firmanın iflasını açıklaması üzerine yapımı duran barajın yeniden ihaleye çıkacağını da açıklayan Civelek, Namazgah Barajı’nın durmasının ticari bir konu olduğunu vurgulayarak, “ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü bugüne kadar firmaya tüm hak edişlerini tam olarak ve zamanında ödemüşt”r" dedi.

2013 SONUNDA TAMAMLANACAK 

Bugüne kadar yüklenici firmaya 9 milyon 362 bin TL hak ediş bedeli ödendiğini ifade eden Civelek, barajın yüzde 33’lük kısmının tamamlandığını söyleyerek, İSU yönetim kurulu toplantısında mevcut firma ile yapılan ihale anlaşmasının fesh edileceğini dile getirdi. Fesh işleminin ardından 1 ay içinde yeniden ihale yapılacağını açıklayan Civelek, barajın 2013 sonlarına doğru bitirilmesinin planlandığını açıkladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817