Bakanlık eğitim için İZAYDAŞ’ı seçti
 

 

 Bakanlık yetkilileri, ülkenin en kapsamlı laboratuarlarından birine ve numune örneklerine sahip olmasından dolayı saha uygulaması için İZAYDAŞ’ı seçerken, törende konuşan Genel Müdür Muhammet Saraç, “Çevre analizleri ve numune alma uygulamalarında da ilk akla gelen kuruluş olmak istiyoruz” dedi.

 

FARKLI İLLERDEN 40 KİŞİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Ölçüm ve İzleme Daire Başkanlığı Çevre Referans Laboratuarı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Numune Alma ve Analiz Metotları Eğitimi’ne ilgi yine büyüktü. Çeşitli illerden gelen ve farklı kurumlarda görev yapan 40 kişiden oluşan çevre laboratuarı yetkililerinin katıldığı eğitim programı çerçevesinde, öncelikle İZAYDAŞ’ın faaliyetleri ile ilgili bir sunum yapıldı. Bir saatlik sunumun ardından saha turuna geçildi, numune alma uygulamaları gerçekleştirildi.

 

SAHADA UYGULAMALI EĞİTİM

Gün boyu süren eğitime, İZAYDAŞ Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uludağ, Laboratuar Şefi Erkan Baysal, Laboratuar ve İSG çalışanları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Referans Laboratuarı Şube Müdürü Ümit Güven Ulusoy çalışmalara eşlik etti. Bakanlık yetkililerinden oluşan eğitmenler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetki almak isteyen kamu ve özel laboratuarlarının temsilcilerine verdikleri eğitimde, atık yağlardan numune alma, izolasyon sıvılarından numune alma ve PCB analiz metotlarını anlattı.

 

ÖNCE SINAV SONRA BELGE

Yaklaşık 35 yıldır izolasyon yağları üzerinde çalışmalar yapan kimyager EÜAŞ Eğitim Müdürü Mehmet Düzgün, eğitimlerde uygulamanın önemi dikkat çekerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İZAYDAŞ yetkililerine teşekkür etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ölçüm ve Denetim Dairesi Çevre Referans Laboratuarı Şube Müdürlüğü’nde görevli kimyager Mevlana Karakaya da, İZAYDAŞ uygulama sahasında gerçekleştirdikleri eğitimin sonunda 40 personeli sınava alacaklarını, başarılı olanlara numune alma belgesi ve kimlik vereceklerini belirtti.

 

“EN KAPSAMLI LABORATUARA SAHİBİZ”

Eğitim programının kapanış toplantısında konuşan İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ise bakanlığın gerçekleştirdiği eğitimlere ev sahipliği yapmaktan her zaman memnuniyet duyduklarını söyledi. Genel Müdür Saraç, “Temelde amacımız, atık denildiğinde ilk akla gelen kuruluş olduğumuz gibi, analiz ve numune alma uygulamalarında da ilk akla gelen kuruluş olmaktır. Çünkü İZAYDAŞ olarak gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekse TÜRKAK tarafından akreditasyonu tamamlanmış olan bölgenin en kapsamlı çevre ve atık laboratuarına sahibiz” dedi. İZAYDAŞ’ın imkânlarını kamu ile paylaşmayı önemsediklerini de vurgulayan Muhammet Saraç, eğitimlerin ardından sınava girecek olan bütün katılımcılara başarılar diledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817