Ercan Yaman’da aday oldu
 Yıllardır Ağadere Caddesinde esnaflık yapan Ercan Yaman Körfez Esnaf  ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 

2006 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Odasına başkan adayı olan Avea Körfez İletişim’in sahibi Ercan Yaman tekrar aday olduğunu açıkladı. Körfez’de esnaf kazanacak sloganı ile adaylığını açıklayan Yaman;” Esnaf kardeşlerimizin aklındaki tüm soru işaretleri bitecek. Odamız şeffaf bir oda olacaktır. Daha önce 40 oyla kaybettiğimiz seçimi bu kez alacağız”dedi.


ERCAN YAMAN KİMDİR ?

1967 yılında Bolu'da doğdu. İlkokulu Körfez'de tamamladı. 1 yıl Gebze'de Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur-an Kursu'nda okudu. Orta öğretimini İzmit İmam Hatip Lisesinde okudu. Lise öğrenimini Körfez Endüstri Meslek Lisesi elektrik bölümünde tamamladı. Üniversite eğitimini Anadolu üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri bölümünden mezun oldu.

Yüksek Lisans eğitimini Hasan Kalyoncu üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı. 1985 yılında iş hayatına Akabe Mühendislik Elektrik San. ve Tic. Koll. Şti. ile atıldı. 1992 yılında Yaman Mühendislik Elektrik San. ve Tic. Ltd. Şti. ni kurdu. Bu iki şirketle bölgesinde elektrik tesisat taahhüt proje ve danışmanlık işleri yaptı.

 

1966 yılında Yaman Shop İletişim Hizmetleri Ltd. Şti. Ni kurarak Turkcell bayiliğini aldı. 2007 yılında Avea İletişim Hizmetleri bayiliğini aldı. Doğu Marmara ana bayiliğini yaptı. Halen Körfez İlçe Avea iletişim merkezi olarak hizmet vermeye devam etmektedir. 2012 yılında gıda üretim işi yapmakta olduğu Saray Tulumbacısı adlı firmayı kurarak 20 farklı tadı bulunan tulumba tatlısı üretiminin yapıldığı modern ve hijyenin ön planda tutulduğu İmalathaneyi kurdu. Yine aynı yıl Ağadere caddesinde tulumba tatlısı ve Maraş dondurma satışının yapıldığı ilk şubesini açtı.

 

1995 yılında Milli Gençlik Vakfı Körfez İlçe Başkanlığına seçildi. 1999 yılında yapılan Mahalli şeçimlerde Fazilet partisinden Belediye meclis Üyeliğine seçildi. Fazilet partisi Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldıktan sonra Ak Parti'ye geçti. 2002 yılında Kögiad Körfez Genç Girişimci ve İşadamları derneğinin kurucu Başkanlığını yaptı. 2003 yılında yapılan Kongre de tekrar Başkanlığa seçildi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarına devam etmekte.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817