KİTAPLARDAKİ BİLGİLER COŞKUN'U ŞOK ETTİ

Ömer Faruk Coşkun, Teog sınavlarının kaldırılmasına ilişkin yaptığı açıklamayla gündemi değerlendirerek, ‘’İçerde ve dışarda bu kadar sorun varken, gündem yoğunken Teog sınavlarını kaldırarak, bu konuyla ülkenin meşgul edilmesini anlamıyorum. Sistem ilk uygulandığında çok iyi diyenler şimdi değiştirmek istiyorlar. İhtiyaç yoksa sistemi kaldıralım ama gerekçeleri açıklansın ve yerine gelecek uygulama önceden belirlensin. Yeni sistem oluşturulurken de özellikle toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek, öğrenci ve velileri yormayacak, sınav sistemini yarış havasından çıkartacak, kaliteli bireylerin yetişmesini sağlayacak uygulama olmalı. 16 yılda, neredeyse 2 yılda bir bakanlığı değiştiren bir hükümetin eğitimde istikrarı yakalaması maalesef bir hayaldir’’ dedi.

Kitaplarda şok

Ömer Faruk Coşkun, açıklamasının devamında, ‘’Sistem hakkında konuştuğumuz kadar genç beyinlere dağıttığımız okul kitaplarını da düşünmeliyiz. Türkçe 4. Sınıf ders kitabında (Müzik yeryüzüne nasıl geldi) konulu metnin içeriği ve Sosyal Bilgiler 6. Sınıf ders kitabında, (Çan, hazan, ozan sesi) ile genç beyinlere ne öğretilmek istenmektedir. Eğitimdeki ana düsturumuz öncelikle ahlak ve maneviyat olmalıdır. Bu olmadığı sürece yüzlerce sistem denesek bile hedeflediğimiz kaliteli eğitime ulaşamayız. Bu kitapları kimler okuyor, denetliyor, dağıtımına izin veriyor?’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817