950 Taşeron kadro aldı
 SEDAŞ çalışanlarına Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi(SEDAŞ), işletmede örgütlü bulunan TES İŞ Sendikası ile 70 günlük görüşmeler sonucunda Sakarya Elmas Otel’de düzenlenen toplantıyla iki yıl geçerli olacak toplu sözleşmeyi imzaladı. SEDAŞ ve TES İŞ Sendikası arasındaki imza törenine SEDAŞ İcra Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, TES İş Genel Sekreteri Mustafa Şahin, TES İş Mali Sekreteri Sedat Çokol ve TES İş Şube Başkanı İrfan Kabaoğlu katıldı.

950 TAŞERON KADROLU OLDU

Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu’yu ilgilendiren toplu iş sözleşmesinden bin 480 çalışan yararlanacak. Törende ilk olarak TES İş Sakarya Şube Başkanı İrfan Kabaoğlu söz aldı. Toplu sözleşmede kazanılan hakları anlatan TES İş Şube Başkanı İrfan Kabaoğlu, işletmede çalıştırılan 950 işçinin kadroya alındığını ve bunun bir milat olduğunu söyledi. Kabaoğlu, taşeron sorunun çözülmesiyle birlikte hizmet kalitesinin artacağını ve diğer şirketlere örnek olması gerektiğini söyledi.

MAAŞLARDA İYİLEŞME OLDU

TES-İŞ sendikası Şube başkanı İrfan Kabaoğlu, “Sözleşmemiz  1 Mart 2013 ile 28 Şubat 2015 tarihleri arasında geçerli olacak. 1 Temmuz’da taşeronda bünyemize katılacak olan yaklaşık 550 arıza bakım çalışanının şuanda aldıkları ücret  her şey dahil giydirilmiş olarak bin 200 liradır. 1Temmuz’dan sonra ücretler her şey dahil bin 650 lira olacaktır. 1 Temmuz’da bünyenize katılacak olan açma-kesme ve endeks okumada çalışan 400 kişinin aylık  her şey dahil giydirilmiş olarak  bin 100 lira olan ücreti her şey dahil bin 450 liraya çıkarılacaktır. Bu da taşerondan kadroya geçenlerin maaşlarında ortalama yüzde 30 zam gelecektir” dedi. 

KABALOĞLU’NUN BAŞARISI

SEDAŞ çalışanlarının alacağı zam oranlarını açıklayan İrfan Kabaoğlu, “Mevcut çalışanlar için özelleştirmeden sonra bünyemizde çalışanlardan yevmiyesi 42.65 liranın altında olanlara 2 lira seyyanen artış ve birinci altı ay yüzde 3 ikinci altı ay yüzde 4 zam yapılacak.  Yevmiyesi 42.65 liranın üzerinde olanlara birinci altı ayda yüzde 3, ikinci altı ayda yüzde 4 zam uygulanacaktır. İkinci yıl zamları ise birinci altı ayda yüzde 2.5  enflasyon, ikinci altı ayda yüzde 2.5 enflasyon oranında olacak.  Buda ortala totalde yüzde 8. 54 zam demektir.  Sosyal haklarda yaklaşık yüzde 8 zam gerçekleşmiştir. Buda taşerondan bünyemize katılacak olanların maaşlarına ortalama yüzde 30 zam gelecek demektir” açıklamasında bulundu. 

380 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Daha sonra söz alan TES İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Şahin, toplu sözleşmede emeği geçen sendika ve işletme yöneticilerine teşekkür etti. Taşeron işçiliğin sıkıntılarına değinen Şahin, “Taşeronlukta sıkıntı yaşanma olmasa özelleştirmeden kimse korkmaz” dedi. SEDAŞ İcra Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven de konuşmasında, “Tüm çalışanların hakları sözleşmede güvence altına alınmıştır. SEDAŞ, 2015 yılına kadar 380 milyon liralık yatırım yapacak. Yatırımlarımız sektördeki kaliteyi yükseltecektir” ifadelerine yer verdi. Güven’in konuşmasının ardından taraflar arasında imzalar atıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817