AFGAN ÖĞRENCİLER; KOCAELİ EVİMİZ GİBİ
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Uluslararası Öğrenci Birimi ile ilimizdeki yabancı öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor.

 

“ÜLKELERİNDEKİ SAVAŞ MAĞDURU ÖĞRENCİLERE YARDIM”

Türkiye’deki birçok üniversitede eğitimlerini sürdüren Afgan öğrenciler, ülkelerinde savaş olan bölgelerdeki çocukların okul ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir fon oluşturdular. Ülkemizdeki üniversitelerde burslu olarak okuyan öğrenciler, aldıkları burslardan arttırarak topladıkları paralarla kırtasiye malzemesi aldılar. Afgan öğrenciler, burslarından arttırarak aldıkları bu kırtasiye malzemelerini ülkelerinde savaş mağduru çocuklara göndermek için ülkemizde çeşitli organizasyonlar gerçekleştiriyorlar.

 

BU YIL KOCAELİ’NDE TOPLANDILAR

Ülkemizde, her yıl farklı bir şehirde toplanan öğrenciler bu yıl da Kocaeli’de toplanmaya karar verdiler. Afgan öğrencilerin Kocaeli’ndeki temsilcisi Khanullah Foulad Arab, Büyükşehir’in Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne başvurarak, yapacakları toplantı için yer tahsis edilmesini istedi. Yapılan başvuruyu değerlendiren Uluslararası Öğrenci Birim sorumluları 25 kişilik Afgan öğrenci temsilcileri grubuna, toplantılarını gerçekleştirmeleri için salon ve iki günlük konaklama sağladılar.

 

“BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN YANIMIZDA”

Çevre illerden ilimize gelen Afgan öğrenci temsilcileri, gerçekleştirdikleri bu toplantı için kendilerine destek olunmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Afgan öğrencilerin Kocaeli’ndeki temsilcisi Khanullah Foulad Arab, “Kocaeli’nde eğitim gördüğümüz için çok şanslıyız. Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileri her konuda destekçimiz oluyorlar. Diğer ülkelerden gelen öğrenci arkadaşlarımın da benimle ayni fikirde olduklarını söyleyebilirim. Burada, gerek eğitimimiz konusunda gerekse sosyal etkinlikler konusunda her zaman bizlerin yanında oluyorlar” diyen Foulad Arab, kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı Büyükşehir yetkililerine teşekkür etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817