Başbakan konuşuyor
 İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Fas'ta bölgesel ilişkiler ve ikili ilişkileri değerlendireceğiz. Yarın da Cezayir'e geçeceğiz. Güçlü olan ikili ilişkilerimizi daha fazla arttırmak için neler yapabileceğimizi konuşacağız. 

Tunus'a da bir ziyaret gerçekleştireceğiz. ARap Baharı'nı başlatan ülke. Biz de bu harekete destek verdik. Hükümet olarak Tunus'un ekonomik gelişimini desteklemeye devam ediyoruz. Ziyaretim vesilesiyle Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı da gerçekleştireceğiz.

KIZDIRAN SORU

Bir gazetecinin 'Ömer Çelik’in attığı tweetler, gerginliğin son bulması için atılması gereken bir adım var mı?' diye sormasının üzerine, Siz ne mesajı aldınız gazeteci olarak. Bunu öğrenmek istiyorum. Olan olaylardan 5 gündür aldığınız mesaj bu mu?' dedi.

Bir başbakan olarak da, vatandaş olarak da ben bu olayla ilgili olarak şöyle saf, temiz, oradaki duygusal bir aşırı uçların organize ettiği böyle bir eyleme katılma durumunda olanlar var.

'AĞAÇLAR KESİLMEDİ, KAYDIRILACAKTI' 

Ben bu olaylarla ilgili olarak saf temiz oradaki duygusal sosyal medyadan aldıkları bilgilerle oraya katılanları bir kenara koyarsak aşırı uçların organize ettiği bir eylem var. Olay Gezi Parkı olayı değil. Ağaçların tamamen kaldırılması mümkün değil. 10 ağaç sökülüp Çağlayan'a parka götürülüyor.

'2 SENEDİR SES SEDA YOKTU'

Parka ne yapılacağını 2011'de açıkladık. 2 yıldır ses seda yok. Orada yayalaştırma çalışması yapıyoruz. O zaman da bir şey yok. Aklı selim sahibi milletimin bu oyuna gelmemesi gerekir. Masumane olarak ağaçlar kesiliyor, bilmem ne bunlar söz konusu değil.

CHP'li Lütfi Kırdar döneminde buradaki Taksim Kışlası yıkılmış ve yerine Stat yapıldı. Daha sonra Dolmabahçe Sarayı'nın ahırlarının olduğu yere Taksim Stadı alınıyor. Gezi Parkı'nın Cumhuriyet Caddesi üzerinde alışveriş merkezleri var. Ceylan Otel orası da ağaçlıktı. Sökülerek bu otel yapıldı. Aynı şey etap Marmara'da yapıldı. Orası da tamamiyle söküldü ve şu anki haline getirildi. Gezi Parkı meselesi bu işin fitilini ateşledi vebali olanlar bu işin hesabını verecek.

CHP DURUMU İSTİSMAR EDİYOR

CHP burada saf vatandaşlarımın duygularını istismar ediyor. Kadıköy'de miting yapacağını söyleyen zat Taksim'e gidiyoruz diyor. Taksim'de konuşma yapamayınca çekip gitmek zorunda kalıyor. Burada CHP'nin rolü vardır aşırı uçlarla bir dayanışması vardır. Tüm olayların arkasında CHP zihniyeti ve aşırı uçlar var. 

'SANDIKTA BİZİ MAĞLUP EDEMEDİLER'

Bütün bunları temel hak ve özgürlük olarak gösteriliyorsa benim temel hak ve özgürlüklerim ne olacak? Yanan araçların sahipleri ne olacak? Bunların bedelini kim ödüyor? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı buralara gidiyor. Ankara'nın İstanbul'la ne alakası var? İzmir'in İstanbul'la ne alakası var? Sandıkta AK Parti'yi mağlup edemeyenler bu yollarla bizi kontrol altına almaya çalışıyorlar. 10 ay sonra sandık var ve milletim burada gerekli cevabı verecek. Bunlara zemin hazırlayanlar bu süreci yaşatmışsa milletim bunlara en güzel cevabı verir. Biz millete efendi olmadık. 

"BAŞBAKAN 'BU DURUMLARDA GİDER' DİYORLAR..."

Bakın bugün enflasyon açıklandı. Tek haneli rakamlarda bir enflasyon süreci var. Milli gelirin nereden nereye geldiği ortada. Bunu şimdi hazmedemeyen çevreler var. Türkiye güçlenmemeli. Türkiye medeniyetler seviyesinin üzerine çıkıyor demesi gerekenler artık başka bir şey diyor. Dün ben İstanbul'da açılışlar yaptım. Bunlardan bir tanesi Osmanlı Arşivleri'nin hizmet binasıydı. Şimdi de biz Fas, Cezayir ve Tunus'a gidiyoruz. Bakıyorsunuz birileri kalkıp Başbakan bu durumlarda kaçar yurt dışına gider diyor. Bunlar bir de siyasetçi olacak, acizler.

İTİDAL TAVSİYE EDENLER ÖNCE KENDİLERİ İTİDAL ÇİZGİSİNE GELSİNLER

İçeriden ve dışarıdan bağlantılar var dediniz, elinizde isim var mı?

Erdoğan: İstihbarat çalışmalarımız sürüyor. İsimleri ifşa etmemiz mümkün değil. Ama onların başlarıyla görüşme yapacağız. Bize itidal tavsiye edenler, kendileri önce itidal çizgisine gelsinler. 160 polisim yaralanmıştır. 60 vatandaş yaralanmıştır. Başbakanlık ofisimizi taşlanmıştır. Bunları yapanlar belli. Polis çekilsin deniliyor. Polis Başbakanlık'ı da korumasın. Polis çekilsin onlar gelsin Başbakanlık'ı işgal etsin. Kusura bakmayın. Dik değiliz, ama dik duracağız.

ASTILAR, ZEHİRLEDİLER

Bu ülkede çok şey oldu, Zamanında astılar zehirlediler.


TENCERE TAVA HEP AYNI HAVA 

Tencere tava eylemi hakkında, 'Tencere tava hep aynı hava, geçmişte de gördük.'

'BİZİM DE ZORLA TUTTUĞUMUZ YÜZDE 50 VAR'

Reuters'dan bir muhabirin sorusu üzerine ikinci kez sinirlenen Erdoğan, 'Yumuşatıcı ifadeler neyse bana öğretirsen ben öyle konuşurum. Bütüm toplum diye toplumu suçlamayın. Bütün illerde bunlar olabilir. Sizin bu ülkenin evladı olarak bunları görmeniz lazım. Ne yapılmadı ki bu ülkede böyle bir adım attılar' dedi.

Gazeteci: Burada tepki gösterenler herhangi bir partiye aitlik sözkonusu değil? İnsanlar kendi yaşamlarıyla ilgili yasaklara eğitimden tutun da alkol düzenlemesine kadar bunlardan dolayı tepki gösteriyor.

Erdoğan: CHP yok, peki başka kim var. Tespiti yapabildiniz mi? Onların ideolojisi yok mu? Bizim evlerinde zorla tuttuğumuz yüzde 50 var. 'Aman sakin olun' diyoruz. Biz eğitimde yaptığımız yeniliklerle mi eleştiriyoruz. Oralarda hiç öyle bir pankart gördünüz mü? Siz işte buradan Reuters'ı böyle bilgilendiriyorsunuz. Böyle mesaj gönderiyorsunuz.

Alkol yasağı yoktur düzenlemesi vardır.

'FİRMALAR REKLAMLARINI KESİYORSA, BEDELİNİ AĞIR ÖDER'

Medyanın reklamla tehdit edilmesi çok yanlış. Bu ideolojik ambargodur bunun önlenmesi için elinden geleni yaparız. 

'BORSA İNER ÇIKAR'

Borsa iner çıkar, her zaman istikrarlı bir çizgi takip etmez. Biz göreve geldiğimizde borsa 11 bindi. Şimdi 90 bini gördü. Şimdi 3-5 bin puan iner sonra tekrar bakarsınız 100 bini zorlar. İnsanı üzen bu bir taraftan 22 milyar avroya havalimanı ihalesi yapılıyor arkasından bakıyorsunuz köprü ile ilgili ihale yapılıyor ve tüm zamanların en büyük ihaleleri bunlar. Türkiye’nin nereye geldiğini gösteren ihalelerdir bunlar. Türkiye ekonomide güvenli bir limandır. Bu süreç içerisinde bunu fazlasıyla çekecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bir bakın Tokyo ve ABD borsaları ne alemde bunlara genel olarak bakıp değerlendirmek lazım. Bu olaylar bunu hemen ilintili hale getirmeyin.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817