Başkan Aygün 2 Yılını Değerlendirdi

Derince Belediye  Başkanı Zeki Aygün 2019 Yerel Seçimlerinde göreve gelmesinin ardından geçen 2 yıllık süreçte hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Derince 60 Evler Sahili’nde bulunan Yelken Cafe  Restoran’da gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, kentimizde yayın yapan basın  yayın kuruluşlarının genel yayın yönetmenleri ve temsilcileri katıldı.

“GÖREVİMİZ MİLLETE HİZMET”

Programda konuşan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün şu ifadeleri kullandı, “Görevimiz millete hizmet etmektir. 20 ayda ne yaptık bunun hesabını veriyoruz bir nevi. 1 Nisan 2019’da göreve başladığımızda 41 projeyle yola çıkmıştık. İlk 1 ay toplumun taleplerini dikkate alarak projelerimizi hazırladık. Körfez – Derince – İzmit - Kartepe Metro Hattı Büyükşehir tarafından yapılacak. Millet Bahçesi stadyumun olduğu yere yapılıyor. Bakanlık ihalesini yaptı, önümüzdeki Eylül-Ekim ayı gibi de bitmesi planlanıyor. İnşaat başladı ve kademe kademe gidiyor. Çenesuyu Battı – Çıktı Projesi olması gereken ama acil olmayan bir proje. Bakanlık ve Büyükşehir belediyesinin hayata geçireceği bir proje.

,,,,

LİMAN KAVŞAK PROJESİNİ ERDOĞAN ÇÖZDÜ

Derince Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi yapılacak. Nereye yapılacağı sonra düzenlenecek. Derince Yanık Hastanesi de inşa edilecek. İhtiyaca göre çalışmalar ilerliyor. Derince Liman Kavşak Projesi var. Kamulaştırmayı büyükşehir yaptı, Yüzde 80’i bitti kamulaştırmanın. Proje de bitti. Güzel bir proje. Girişimlerde bulunduk. Bakanı ikna etmekte zorlandık ama geçen Cumhurbaşkanımıza durumu anlattım. Cumhurbaşkanımız büyükşehir yapsın dedi, üst kısmı bakanlık yapsın dedik. Dün beni aradılar ve bu projenin üst kısmı bakanlık tarafından yapılacak. Cumhurbaşkanımız sağ olsun, bizi dinledi ve işi çözdü. Limandan çıkanlar direkt otobana geçebilecek.

ESKİ ASKERİ HASTANE ALANI

Gençlik ve Sporcu Eğitim Kampı projesi var. Tüm spor branşlarının olacağı bir merkez proje. Bir tane de mahalleye hizmet eden tesis yapalım dedik. Derince Kent Meydanı, askeri hastanenin kalan 100 dönümüne yapılacak. Eski hastane binasının olduğu yere kaymakamlık inşa edilecek. Engelli yaşam Merkezi ve Aile Yaşam Merkezi’nin buraya yapacağız. Arazi birçok tesisin bahçesi olacak. Millet Bahçesi’nin andıran bir proje olacak.

ARAPTEPE KENTSEL YENİLEME PROJESİ

Derince Yüksek Okul Projesi esnafın istediği bir projeydi. Bu proje hazırlandı. Sırrıpaşa’da 26 dönümlük alanımız var. Bir kampüs olacak, çalışma yapıyoruz. Zamanla çözüme kavuşacak bir proje. Derince’nin geleceğini düşünüyoruz. Takip ettiğimiz bir proje. Araptepe Kentsel Yenileme Projesi var. Bakanlık bu yeri bize tahsis etti. 428 dairelik bir proje olacak. İlk ihaleye kimse girmedi, 2’inci ihaleye giren firmalar oldu. Bir arkadaşımız işi aldı ve ilerletiyor. Projenin yüzde 60’ı bitti. 112 daire bize düşüyor, geri kalanı hak sahiplerine verilecek. Bunu başarmamız belediyeye 40 milyon lira gelir sağlıyor.

DENİZ MAHALLESİ KENTSEL YENİLEME

Deniz Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’ne halkımız onay verdi. Dumlupınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm istemedi. Bu çalışmayı yaptık. Biz arada işi çözen kurum olacağız. Müteahhit ile hak sahiplerini buluşturacağız. Müteahhide temelden satma yetkisi vermeyeceğiz. Bina yaptığı ölçüde satış yetkisi veriyoruz. Yaşanabilir bir bölge yapacağız oraya. Kaşkaldere Kavşak ve Alt Geçit Projesi var. Trafiği kesmeden köprünün altından geçiş yaparak 3 mahalle için çözüm olacak. Büyükşehirin projesi, ihalesi hazırlanıyor.

“MODERN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ”

Yavuz Sultan ve İbn-i Sina Mahallesi D-100 Bağlantı Köprüsü inşa edilecek. Modern Küçük Sanayi Sitesi yapacağız. Burada çalışan binlerce insan olacak. Kurumsal bir yapı içerisinde çalışan müessese olacak. Çalışmalarımız devam ediyor. 1600 kişilik otopark olacak bu projede. Modern Hayvan Satış Yeri ve Kurban Kesim Alanı Projemiz var. Bu proje benim yapamazsam gözümün açık gideceği bir proje. Bölgede hayvancılık yapan insanları dinledik. İshakçılar’a giden yol üzerinde bir yer bulduk.”

,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817