Başkanlar Çarşı’yı dinledi

Gebze çarşı esnafıyla düzenlenen toplantıda bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker esnafa; bina ceplerini kent estetiğine uygun olarak yenilemeleri çağrısında bulundu

GÜZEL EVİM GÜZEL KENTİM

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, çarşı esnafıyla toplantıda bir araya geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katıldığı toplantıda,  devam eden ‘Güzel Evim Güzel Kentim’ projesinde gelinen nokta ele alındı. Gebze Eski ve Yeni çarşıda dükkanları bulunan esnafların sorunlarının da ele alındığı toplantıya belediye başkan yardımcıları Ahmet Kisbet, Nilay Ayran, Orhan Sipahioğlu, başkan danışmanı Şakir Bitmez, ilgili birim müdürleri, GESİDER Başkanı Nurullah Sular ve bazı esnaf odalarının temsilcileri de katıldı. Toplantının açılışında esnaflara seslenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hizmet dolu 9 yılı geride kaldı. Gebze’miz hamdolsun yapılan yatırımlarla daha yaşanabilir bir kent haline geldi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Gebze’de önemli iyileşmeler ve gelişmeler oldu. Yeni yapmak kolay olduğu kadar; eskiyi değiştirmek düzeltmek de o denli zor. Değişimi beraber başaracağız inşallah. Burada yaşıyor ve geçiminizi ticaret yaparak burada sağlıyorsunuz. Kentimizi, çarşımızı daha yaşanabilir, daha sağlıklı bir hale getirmek için ne gerekirse yapacağız. İnsanlar güzelliği, estetiği arıyor. Binaların da görünümü önemli. Tıpkı insanlar gibi binaların da temiz elbiselere ihtiyacı var. Evimiz, ekmek teknemiz olan binaların cephelerini, kent estetiğine uygun olarak hep birlikte yenileyeceğiz. Bize ve siz esnaf kardeşlerimize ne düşüyorsa yerine el ele vererek getireceğiz. Cepheleri güzelleşen binalardan oluşan çarşıda, insanlarımız aileleriyle birlikte gelerek alışverişlerini yapacak” dedi.

ÇARŞI IŞIL IŞIL OLACAK

Çarşı esnafının sorularını da yanıtlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Güzel Evim Güzel Kentim Projesi kapsamında, binalarının cephelerini belirlenen standartlarda boyatmayan ve iyileştirmeyen esnaf temsilcilerine çağrısını yineledi. Çarşıda buluna binalarda proje dahilinde estetik kazandırma çalışmalarını tamamlamayan mülk sahipleri ve esnafa çağrıda bulunan Başkan Köşker, “İlgili kanun gereği, binaların kent estetiğine uygun şekilde tabelalardan arındırılarak boyanması ve düzenlenmesi gerekiyor. Cephe yenileme çalışmalarına esnafımızın daha fazla katkı vermesi çarşımızın hayrına olacaktır. Cephe yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından tüm bağlantı sokaklarıyla birlikte çarşıya yakışacak şekilde ışıklandırmak istiyoruz. Işıklandırma çalışmalarının tamamlanmasıyla Gebze ışıl ışıl bir görünüme sahip çarşıya kavuşacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817