Birileri bizi gözetliyor!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki huzur ve güvenliği sağlamak için şehrin belli noktalarına yerleştirdiği kameralar etkili oluyor. Şehri adeta şahin gözleri gibi sürekli izleyen kameralar sayesinde meydana gelen olaylara anında müdahale edilebiliyor. Parklarda üst geçitlerde ve açık otoparklarda güvenliği sağlayan toplam 120 adet şehir kamerası bulunuyor. Bu kameralar Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden yayın yapıyor.

 

YURT DIŞINDAN KOCAELİ’Yİ İZLİYORLAR

Şehir kameralarının 30 tanesi iskele bulunuyor. 13 adet kamera da şehrin turizm açısından önem taşıyan kalabalık ve stratejik noktalarında yer alıyor. Yurt dışındaki Türk vatandaşlar bu kameralar sayesinde internet üzerinden şehri canlı olarak izleme imkânı bulabiliyorlar. Kameralar ortalama 25 gün kayıt yapabiliyor.

 

OTOBÜSLER DE İZLENİYOR

Kamera sitemleri otobüslerde de kullanılıyor. Otobüslere takılan kameralar sayesinde vatandaşların şikâyetleri merkeze aktarılan kamera kayıtları üzerinden değerlendirilebiliyor. Ulaşım izleme merkezinde toplam 12 monitör ve 1 adet kontrol bilgisayarı bulunuyor. Bu sistemde kent kart takılı tüm otobüslerin takibi yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817