Geleceğin satranççıları Derince’de yetişiyor
 Sporun her alanında önemli atılımlar gerçekleştiren Derince Belediyesi’nin Kusachi’de açtığı satranç kurslarında geleceğin satranç ustaları yetişiyor

 

153 öğrenci eğitim görüyor

Derince’de birbiri ardına açılan bilgi evleri ile binlerce kursiyere eğitim olanağı sağlayan Derince Belediyesi, sportif alandaki çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’ın eğitime ve spora verdiği büyük önem doğrultusuna çalışmaların kararlı bir şekilde gerçekleştiği ilçede düzenlenen satranç kursu da öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. Dumlupınar Mahallesi’nde yer alan Kusachi Hobi Akademisi’nde gerçekleşen satranç kursları dört ayrı grupta düzenleniyor ve toplam 153 öğrenciye dersleri Sezai Kaygın ile Arif Aksüt veriyor.

 

Sporun temelini öğreniyorlar

Sezai Kaygın, ilk grubu pazartesi ve salı, diğeri perşembe ve cuma olmak üzere iki ayrı programda 83 öğrenciye eğitim verirken, Aksüt’te salı-perşembe ve çarşamba-cuma günlerinde yaptığı derslerde 70 öğrenciye bilgilerini aktarıyor. Eğitimlere katılan öğrencilere Derince Belediyesi tarafından özel olarak yaptırılan satranç takımlarının da hediye edildiği kurslarda geleceğin satranç ustaları, sporun temelini öğreniyorlar. Eğitmen Sezai Kaygın, yaptığı açıklamada disiplin, bilgi ve zekanın birleşimi olarak nitelendirilen satrancın, çocukların eğitim yaşamlarına da katkı sunduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817