GÖLCÜK'ÜN DEĞERLERİ YAZLIK ILICASI

Yazlık Ilıcası’nın ilk defa Roma döneminde inşa edildiği Bizans ve Osmanlı dönemlerinde de sağlık merkezi olarak kullanıldığı bilinmektedir. Yapılan kazı çalışmaları ile tarihi tonoz ve alt kesimindeki hamam bölümü gün yüzüne çıkarılarak restore edilmiş, yurtdışından ve yurtiçinden ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Bunun yanı sıra Gölcük Belediyesi’nce inşa edilen termal tesisler sayesinde şifalı ılıca suyundan halkımızın istifade etmesi de sağlanmıştır. Selenyum, çinko, bakır, alüminyum, sodyum, demir, mangan, kalsiyum, florür, bromür, klorür, bikarbonat, sülfat, hidrojensülfür, Sülfür (kükürt) gibi mineraller içeren suyun, egzama akne, sedef hastalığı, eklem hastalıkları, kireçlenmeler, yumuşak doku romatizmaları, kısırlık gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda tesislerin bünyesinde doktor balıklar, Türk hamamı, sauna, buhar odası ve masaj bölümleri de yer almaktadır.

Bölgenin termal merkezi konumuna gelmiş tesislerden bölgemizden ve çeşitli bölgelerden gelen birçok insanımız istifade etmektedir.

Gölcük’ün en önemli değerlerinden biri olan tarihi yazlık ılıcası, tarih ve sağlık yönünden geçmişten günümüze uzanan ve Gölcük’ün adını termal kentler arasında önemli bir yere koyan ayrıcalık sağlayan bir değer olarak yerini almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817