İLİM YAYMA CEMİYETİ HANIMLARI HAYIR SOFRASINDA BULUŞTU
 İlim Yayma Cemiyeti Hanım Komisyonu yöneticileri ve cemiyet üyeleri, Antikkapı Restorant’ta düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

Milli ve manevi değerleri ihya etmek üzere çalışmalarını sürdüren İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi Hanım Komisyonu'nun kahvaltı programı Antikkapı Restaurant'ta yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Cemiyetin bünyesinde burs alan, her haliyle akranlarına örnek olabilmiş öğrencilerin davetlilere tanıtılması ve bu öğrencilere burs sağlanabilmesi amacıyla gerçekleştirilen programda 25 Nisan'da yapılacak hayır amaçlı kermes çalışması ile ilgili de bilgi verildi.

YOĞUN KATILIM DİKKAT ÇEKTİ

İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi Hanım Komisyonu tarafından organize edilen programa vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti. 400 hanım davetlinin katıldığı programda protokol masaları da kalabalıktı. Bir çok siyasi parti il ve ilçe temsilcisi, sivil toplum örgütleri temsilcileri, belediye başkanlarının eşleri, siyasi partilerin millet vekili aday adayları, müftülüğün bayan vaizleri ve İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şube Başkanı Feyzi Utaş yönetimiyle, Kocaeli Şubesi Hanım Komisyonu Başkanı Yasemin Aydın yönetimiyle, İzmit Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Bulut ve Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk programa katıldı.

KUR’AN’LA BAŞLADI

Kahvaltı Suriyeli Meryem El Ahmed’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kadınların özlem giderdiği buluşmada cemiyet tarafından yapılan yardım faaliyetleri, hanım komisyonunu çalışma alanları ve 25 Nisan’da yapılması planlanan “Hayır Çarşısı” ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Kahvaltıda konuşan yapan İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Feyzi Utaş, “İlim Yayma Cemiyeti’miz Kur’an-ı Kerim’in yasak olduğu bir dönemde kuruldu. Ezanın okutulmadığı zor günlerdi. Ağabeylerimizin, ablalarımızın açtığı bu yolda bu günlere geldik. Bugün hizmetlerimizle örneğiz. Anaokulları, ortaöğretim yurtlarımız var. Kocaeli’nde bin 100 civarında talebimiz bulunuyor. Bu çocuklar burada yalnızlık çekmeyecektir, geleceğimizi onlara emanet etmek için ellerinden tutacağız” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi Hanım Komisyonu Başkanı Yasemin Aydın da, cemiyetin kuruluş hikayesini anlatarak, şu anda Türkiye'nin her yerinde şubelerinin bulunduğunu söyledi. Aydın, "Ölenlerini bile yıkayıp kaldıracak hoca kalmadığı zamanda kurulan cemiyet, Anadolu'dan gelen 400 hafızın İstanbul'a geldiğinde kalacak yeri olmadığı için, hayırseverlerlerin bir araya gelmesiyle bu cemiyet kuruluyor. Memleketin her yerinde açılan bu cemiyet, güzel hizmetlerin olması ve devam etmesi için sizlerin desteği ile büyüyerek çalışmalarına devam edecektir" diye konuştu.

Davetliler programdan memnuniyetlerini bildirerek ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817