Kent Konseyi Başkanı Akın: "Birlikte Hareket Etmeliyiz"

Körfez Konsey Başkanı Nazmi Akın yaptığı açıklamada; "Bu konuda siyasi partilerimizi, odalarımızı,STK'larımızı tek yürek olmaya davet ediyoruz ", dedi. Akın yaptığı açıklamanın devamında

İlçemizde kurulması planlanan sülfirik asit tesisi ile ilgili proje yeri, bilindiği üzere rafineri, akaryakıt ve LPG depolama ve dolum tesislerinin arasında bulunmaktadır.

Tesislere ait alanda birçoğu Basınçlı Kap olan Depolama Tanklarının yanı sıra, yer altında LPG ve akaryakıt boru tesisatları mevcutken üzerine Sülfirik Asit Tesisinin yapılacak olması kentimiz adına kabul edilemez.

Körfez Belediyemiz ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin da açıklamalarında belirttiği gibi tüm görüşler olumsuz bildirilmiştir ve konuyla ilgili bu tesisin özellikle emisyon noktasında ilçemize bu tesisin yapılacağı yerin kentsel yaşam alanına yakın olması ve gaz dolum tesislerinin de olduğunu ifade etmişlerdir. Kurumlarımız ve ilçemiz bürokratlarının bu hassasiyetle hareket ettiğinden inancımız tam olmakla birlikte; ilçemiz için siyasi partilerimizi, odalarımızı, stklarımızı tek yürek olmaya ve birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.

Bizim de konuyla ilgili sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817