KÖKEN: KENT ESTETİĞİ ADINA ÖNEMLİ
 Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Kandıra’nın simgesi haline gelmiş günlük hayatın içinden alınmış kareleri heykele dönüştürerek,  kentin merkezi noktalarına yerleştirmek suretiyle kent estetiğine katkı sağlıyor.

Kandıra Belediyesi Fen İleri Müdürlüğü tarafından alt ve üst yapısı bitmiş merkezi bölgelerde başlatılan heykel çalışmaları kent estetiğine katkı sağlarken vatandaşların da ilgisine neden oluyor. Kandıra’yı ve Kandıralılar’ın günlük hayatından kareleri barındıran motiflerin işlendiği, Kandıra’nın simgesi haline gelen ve hayat tarzını anlatan koyun, köpek, hindi, manda ve çoban temalı heykel figürleri ilk olarak Kandıra girişinde bulunan ışıkların etrafına yerleştirildi. Şimdilik sadece Kandıra girişindeki ışıkların etrafındaki alanlara konulan heykellerin, ilerleyen dönemde  kentin muhtelif parklarında, cadde ve sokaklarında yer alması ve kent estetiğine katkı sağlaması hedefleniyor.

BAŞKAN KÖKEN: KENT ESTETİĞİ ADINA ÖNEMLİ

Kandıra yerel hayatını yansıtan karelerden oluşan, yerel değerlerin tanıtımın yapılmasının yanında kent estetiğine de katkı sağlanmasını amaçlayan proje hakkında kısa bir açıklama yapan ve bu tarz projelerin önemine değinen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, ‘’ Şehir planlamacılarımız bir yandan çalışmalarına devam ederken belediye olarak küçük çaplı, vatandaşımızın günlük hayatını yansıtan kareleri kent estetiği ve zenginliği adına son derece önemli görüyoruz. Bu heykeller bu amaçla bir yandan Kandıramız’ın  “Kültür-Sanat Kenti” markası imajına katkı sunarken bir yandan da yerel değerlerimizin tanıtılmasına olanak sağlayacak.  Vatandaşlarımızın kenti renklendiren ve zenginleştiren heykellerimize gösterdikleri ilgi ve beğeni bizim bir başka mutluluğumuz olacak’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817