Köylerimiz şehirlerin hayat kaynağıdır
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Çerkeşli Muhtarı Aytaç Erdem’i ve köy temsilcilerini makamında ağırladı. Sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede Başkan Karaosmanoğlu’na köylere yapılan yatırımlar için teşekkür edildi.

 

DİLOVASI KÖYLERİNE YATIRIM

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Çerkeşli Muhtarı Aytaç Erdem, Dilovası Meclis Üyesi Kadir Teke, Dilovası Köyleri Dernek Başkanı Ruhi Arın ve dernek başkan yardımcısı Doç. Dr Numan Akdoğan’ın yanı sıra diğer sivil toplum örgütü üyelerini makamında ağırladı. Görüşmede Dilovası’nda bulunan köylerin yatırım planlamasının yanı sıra hizmetlerden dolayı köylülerin memnuniyetleri de dile getirildi.

 

KÖYE DÖNÜŞ HIZLANACAK

2004 yılında TBMM’de kabul edilen Büyükşehir Belediyeleri Yasası, Kocaeli’nin pilot bölge olarak belirlenmesine neden olmuştu. Bu tarihten itibaren kentin tüm sınırlarını içerisine alan hizmet maratonunda, köyler gereken yatırımı almasıyla dikkat çekti. Başkan Karaosmanoğlu, “Bu yasanın getirdiği yetkileri doğru kullanarak kentin bütününü ve köyleri hızlı bir biçimde hizmetle tanıştırdık. Gerek alt yapı, gerek üst yapı olarak kalkınmaya başlayan köylerin cazibesi yeniden başladı. Bize gelen rakamlarda köylerimizin nüfusunun arttığı gözlenmektedir. Köye dönüşün yatırımlarımızın sayesinde hızlanacağını düşünmekteyiz” dedi.

 

GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Başkan Karaosmanoğlu, köylerde yaşayan gençlere sahip çıkılması konusunda misafirlerinin dikkatini çekti. Özellikle son zamanlarda yaşanan zararlı maddelerle mücadelelerde köylülerin dikkatli olmasını, madde bağımlılığının önüne geçilmesi için gençlerle ilgilenilmesi gereğini bir kez daha hatırlattı. Köylerde sporun yaygınlaştırılması için gerekli altyapının kurulduğunu ve eksiklerin tamamlanacağını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, gençlere sahip çıkmanın önemini vurguladı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817