Yaman : Bölgenin en güvenli ilçesiyiz
 Başkan Yaman, Köseler Köyünde Vatandaşlarla Görüştü

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, ilçenin yeni mahalleri olan köylere ziyaretlerine devam ediyor.

TBMM’de Büyükşehir kanunuyla birlikte kabul edilen yasayla, Kocaeli genelindeki köylerin mahalle olmasıyla birlikte daha önce Dilovası’nın köyleri olan Çerkeşli, Demirciler, Köseler ve Tepecik köylerinin Dilovası ilçesine bağlanarak yeni mahalle olmasıyla birlikte Belediye Başkanı Cemil Yaman  köyleri  ziyaret ederek  mahalle statüsünden dolayı vatandaşların sıkıntı ve sorunlarını dinlemek üzere köy gezilerini devam ettiriyor.

Başkan Yaman Köseler Köyüne gitti

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, hafta sonu Demirciler köyüne giderek köy halkı ile bir araya gelmişti. Başkan Yaman bu sefer Köseler Köyüne giderek vatandaşlarla görüştü, sorunlarını dinleyerek yeni yasa hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya Belediye Başkanı Cemil Yaman’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Özel, Belediye Plan Proje Müdürü Hüseyin Öztürk, il genel meclisi üyeleri Sehatattin Doğu, Halis Öz, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı İhsan Şanlı, köy muhtarlar Kadir Teke ve diğer köy muhtarları katıldı

Sorumluluğumuz Artıyor

Başkan Yaman, yeni mahallelerimiz olacak olan köylerimizde halkın sağlıklı ve kaliteli hizmet alması ve  bir sorunun yaşanmaması için gerekli tedbirlerin şimdiden alındığını söyleyerek “sizinle istişareler yaparak sağlıklı bir zeminde bu hizmetlerin yapılmasını arzuluyoruz. Zaten onun için biz burada sizlerle birlikteyiz dedi.

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, köylerin mahalle statüsüne kavuşturulmasından dolayı daha çok sorumluluklarının arttığını,  kaliteli hizmeti vatandaşın ayağına getirmek için de her türlü özveriyi göstereceklerini vurguladı.

Başkan Yaman konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü “Dilovası ilçe olduktan sonra seçilmiş ilk belediye başkanı olarak zoru başararak bu gün halkımızın hizmetindeyiz. Dilovası'n da son 4 yılda çok önemli yatırımlar yapılarak alt yapıdan üst yapıya, eğitimden sağlığa, çok önemli hizmetler yapıldı. Yatırımlarımız yine aralıksız sürmektedir. Hastanemiz kısa bir zaman sonra faaliyete girecek. Kültür Merkezimizin temeli yakında atılacak. Batı kavşağımız bitti doğu kavşağımız yakında başlayacak. Tavşancıl sahilimizi halkımızın hizmetine açtık.

 

Köylerimiz Kısa Sürede Gelişecek

Bu güne kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından büyük hizmetler alan köylerimiz bundan sonra yasal çerçeve ile Dilovası Belediyesinden aynı hizmetleri almaya devam edecektir. Dilovası merkezinde ne yatırım yapıyorsak artı aynılarını buraya yapacağız.  Köylerimize bundan sonra biz sahip çıkacağız. OSB'lerin içersinde kalan 4 köyümüz kısa sürede çok hızlı gelişecek. Biz belediye olarak burada öncelikle planlarımızı bitirerek yatırımların doğru bir şekilde alınması için çalışacağız.

 

İmar Planları Hazırlanacak

Burada 2 kat imar olduğu yönünde sıkıntı olduğunu biliyoruz. Bunun 4-5 kata çıkartılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle görüşerek çalışacağız. Yeni konutların bu bölgelerde yoğunlaşacağını düşünerek teşvik edici çalışmalar yapmamız lazım. Bölgemizde yeni OSB ve sanayi alanı taş ocakları istemiyoruz. 5-6 Ay içersinde 1/1000 liklerimizi bitireceğiz ve köylerimizi yaşanılır bir kent halinde tasarlayacağız. 1/1000 ölçekli şehir planlamalarını yapıyoruz. Planlamalar yapılırken Tavşancıl da%48 kesinti oranını %33 lere kadar düşürdük. Köylerimizde de planlama yaparken kesintileri minimum seviyeye düşüreceğiz.

TOKİ’den herkes istifade edecek

TOKİ geliyor, köylerimiz de ilçemiz ve köylerimiz de gelişiyor, cumhuriyetin 100. Yılında 600 nüfusu olan köseler köyünün nüfusu 25 bin olur. Planlarda okul alanı, park alanı, sağlık alanları için yer ayıracağız.  Türkiye eski Türkiye olmadığı gibi, Dilovası da eski Dilovası değil. Bizi diğerlerinden ayıran, bizler dünya lideri başbakanımızdan güç alıyoruz. TOKİ’den herkesin istifade etmesini sağlayacağız" dedi.

Bölgenin en güvenli ilçesiyiz

Başkan Yaman daha sonra şöyle devam etti “Kim ne der Dilovası suç oranı en düşük ilçedir, Bölgenin en güvenli ilçesidir.   Her kesimden insan Dilovası’nda birlik beraberlik içinde yaşamaktadır. Eğitime büyük önem vererek ilçe genelinde bu güne kadar yapılmış 11 okula biz de 11 okul daha ekleyerek sınıflarımız ideal hale geldi.  Eğitime her türlü desteği veriyoruz, okulların açılmasıyla birlikte okula yeni başlayan tüm çocuklarımızın kırtasiyelerini biz karşıladık. Ayrıca 8. Sınıfa giden çocuklarımıza 5000 adet SBS’ye hazırlık soru bankaları ve test kitaplarını ücretsiz verdik. Belediyemiz, Hükümetimiz, İl Özel İdaresi, KBB ve Teşkilatımızla bir olduk güçlenerek halkımıza hizmet götürmede büyük mesafe kat ettik” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817