banner2830
banner2829

15 aylık dönemde 30 milyon liralık yatırım yaptık
İt ürür, kervan yürür

 Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez ve Kocaeli basın temsilcilerini Körfez Belediyesi Sosyal Tesislerinde yemekli toplantıyla ağırladı.Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Baran ,yapılan eleştiri ve hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak da, ‘’İt ürür, kervan yürür’’ cümlesini kullandı.

15 aylık dönemde 30 milyon liralık yatırım yaptık

Körfez belediye Başkanı İsmail Baran, geçen 15 aylık zamanda yaptıklarını ve yapmayı düşündüklerini düzenlediği basın toplantısında anlattı. İsmail Baran, basın toplantısına Suruç’ta ölen insanları, şehit edilen asker ve polisleri anarak başladı ve halkı bu oyunlara gelmeyip, sağduyulu olmaya davet etti. Baran, yapılan çalışmalar sonrasında halkın ihtiyaçlarını öğrenerek projeler düzenlediklerini belirttiği konuşmasında, ‘’15 aylık dönemde 30 milyon liralık yatırım yaptık. Birçok projeye imza attık ve bunların bir bölümünü tamamladık. Devam eden çalışmalardan Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ni bir ay içinde hizmete sokacağız, Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi pazarları burada açılacak. 15 ayda, 12 milyon lira vergi ve SSK borcu ödedik. Başta Kocaeli Üniversitesi binası ve İlimpark olmak üzere büyük çalışmaları da başlatacağız, projelere imza attık’’ dedi.

Çamur at izi kalsın

İsmail Baran çok çalışmalarına rağmen bunun değerinin bilinmediğini ifade ederek, ‘’Bir kısım basının içler acısı halini paylaşmak isterim. Güneşi balçıkla sıvamak gibi, yapılanları yok göstermeye çalışıyorlar. İyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir düşüncesiyle biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Atalarımızın güzel bir lafı vardır, (İt ürür kervan yürür) abdestimizden şüphemiz olmadığı için namazımızdan da şüphemiz yok. Yapılanları görmemek, doğruları yanlış göstermek, Hakkı batıl, batılı Hak göstermek nasıl bir anlayıştır? Halkımız yapılan yanlış haberlerin maksadını bilmekte ve desteklerini esirgememektedir. Son zamanlarda bazı muhalefet meclis üyelerimizin de kendilerine yanlış kılavuz seçtikleri ve belediyemiz ile ilgili yalan, yanlış haberlere itibar ettikleri, yargı yolu ile çalışmalarımızı sekteye uğratma çalışmalarını halkımız da bizim gibi hayretle izlemektedir. Farklı siyaset düşünceleri olayı basına yanlış aktararak algı operasyonu ile olayda mağduriyet varmış gibi gösterip, siyasi rant sağlamaya çalışıyorlar. Her ay 30-40 tane soru önergesi veriyorlar, sanki arkadaşlarımızın bunlara cevap vermekten başka yapacak işleri yokmuş gibi hareket ediyorlar. Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ediyorlar. İlçemizde başka vilayetlerden yardım isteyeceklerinin ifade edecek kadar edepten mahrum olanları da gördük. Bunları ibretle takip ediyoruz’’ dedi.

Müfettiş rütun

İsmail Baran, Körfez Belediyesi’ne gelen müfettiş ile ilgili olarak yaptığı açıklamada da, ‘’Bu normal bir bilgi aktarma çalışmasıydı. Daha önce ilçemizdeki bir inşaat ile ilgili yapılan çalışma ve bir meclis üyemizin toplantıda suç duyurusu yapıyorum demesi, ardından da bir gazetenin bunu yazması üzerine bilgi almak için Büyükşehir tarafından görevlendirilen bir müfettiş geldi. Bu müfettiş bize inşaat hakkında, mühürlenmesi ve sonrası hakkında bilgiler sordu. Biz de, eksiklikler nedeniyle işlem yaptığımızı, gerekli cezaların uygulandığını, daha sonra da ek proje ile sorunun giderildiğini ve şu anda her hangi yasal olmayan bir durum kalmadığını bildirdik. Gelen görevli arkadaş bu bilgileri toplayıp, rapor haline getirerek, ilgili makamlara aktaracak’’ dedi.

Baran, konuşmasının sonunda da birlik ve beraberlik zamanı olduğunu, ülkemizi kan gölüne çevirmek isteyenlere fırsat vermemek gerektiğini belirterek, ‘’Suruç olayları bir tezgahtır. Patlama anında hiçbir HDP’li yöneticinin olmaması ve kameraların kapatılması bunu gösteriyor’’ dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817