BELEDIYE ARŞIVINE YENI DÜZEN GELIYOR
BILGIYE DAHA HIZLI ULAŞILACAK

“İçerisinde dosya, ruhsat evrakları, projeler, kurum yazıları ve hak edişlere ilişkin belgeler bulunan arşiv, yapılan çalışmayla daha güvenli ve düzenli şekilde muhafaza edilecek” diyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ”Beş belediyenin birleşmesi ile birlikte yeni bir yapıya kavuşan İzmit Belediyesi’nde büyük bir arşivleme sorunu yaşanıyordu. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu soruna çözüm bulmak, arşiv sistemini elektronik sisteme geçirmek ve her anlamda çağdaş bir arşivleme sistemine geçirmek için çalıştık. Bu çalışmalarımızın sonunda uzun yıllardır dağınık halde bulunan dosyaları tek tek inceledik. Bu dosyaları hem elektronik sisteme ekledik hem de  raylı sistemli dolaplardan oluşan bir arşiv oluşturduk. Yılsonuna kadar hayata geçireceğimiz yeni arşiv sistemi sayesinde hem vatandaşların evrakları daha iyi muhafaza edilecek, hem de zaman kaybı sona erecek” dedi.

 

ARŞİV, ŞEHRİN HAFIZASIDIR

Arşivlemenin çok ciddi bir iş olduğunu ve bu nedenle titiz bir çalışmanın gerektiğini dile getiren Başkan Doğan, arşiv sisteminin belediyenin ve şehrin hafızası olduğunu söyledi. Doğan, İzmit Belediyesi’ni her konuda belirli bir standarda kavuşturmayı hedeflediklerine dikkat çekerek, arşivleme çalışmalarında da çağdaş bir yapıyı yakaladıklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817