banner2830
banner2829

Çanakkale Şehitleri Derince’de Anıldı

Kaymakamlık ve Şehitlik’te Tören

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Derince’de de bir dizi etkinlik gerçekleşti. Derince Kaymakamlığı ve Derince Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen programlar ilk olarak Kaymakamlık tören alanında yer alan Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Şehitlerimizin bir kez daha saygı ve rahmetle anıldığı törende Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Garnizon Komutanı Kd. Albay Metin Eyiyürekli ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Atatürk Anıtına çelenk sunumunda bulundu. Kaymakamlıktaki törenin ardından İlçe Müftülüğü tarafından Derince Şehitliği’nde çok anlamlı bir program düzenledi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin gerçekleştiği programda Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil’in yaptırdığı dua ile şehitlerimiz rahmetle anılırken, mezarlarına karanfil bırakıldı.

Çanakkale Şehitlerine Şiir

Derince’de Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programlar Şükrü Aracı İlkokulu Konferans Salonu’nda hazırlanan programla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak Garnizon Komutanlığı adına Üsteğmen Ali Taşkıran ve İlçe Halk Eğitim Müdürü Abdulkadir Yardımcı günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yaptı. Slayt gösterisi ve Çanakkale Türküsü ile devam eden programda öğrenciler Leyla Kısa ve Mine Atalay Güler’in hazırlamış olduğu Çanakkale Şehitlerine Şiiri Oratoryosu da büyük bir beğeni topladı. Drama Köprüsü Türküsünün de seslendirildiği Şükrü Aracı İlkokulu’ndaki gösteriler emeği geçen isimlere protokol tarafından plaket verilmesi ile noktalandı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817