DERİNCE'NİN EN DEĞERLİ  ARSASINA KOYUN'DAN 25 MİLYON TL
 Derince Belediyesi tarafından yapılan ve ilçenin en değerli arsası olarak bilinen Yenikent Mahallesi’ndeki 24 bin 741 metrekarelik arsa, açık arttırma usulü ile yapılan ihalede Yelkent İnşaat’ın oldu. AKP İl Yöneticisi ve eski Körfez İlçe Başkanı engin Koyun’a ait inşaat şirketi adına ihaleye giren Adem Ceylan, Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un ısrarlı baskısı sonucu 25 milyon liraya kadar çıkarak ihaleyi kazandı. İhaleye giren diğer firma olan Türköz İnşaat, ilk arttırmadan sonra çekildi.

Derince Belediyesi Encümen toplantı salonunda yapılan ihaleye, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, belediye yetkilileri, ihale komisyonu ve Yelkent İnşaat ile Türköz İnşaat yetkilileri katıldılar. İhaleye teklif veren firmalardan Yelkent İnşaat’ın zarfından 24 milyon 800 bin lira, Türköz İnşaat’ın zarfından da 24 milyon 780 bin liralık teklif çıktı. Bunun üzerine açık arttırmaya geçildi ve ilk olarak Türköz İnşaat adına Hüseyin Öztürk rakamı 24 milyon 810 bin liraya çıkarttı. Daha sonra da Yelkent İnşaat adına Adem Ceylan rakamı 24 milyon 820 bin lira yaptı.

Bu andan itibaren Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut taraflara ısrar ederek fiyatı daha yukarı çekmelerini istedi. Ancak, taraflar rakamın yüksek olarak başladığını ve yer için verilen fiyatın da ederi olduğunu söyleyerek, ‘’Burada 400 dairelik inşaat yapılacak ve şu anda verilen fiyatla metrekare başına 700 lira yansıyor. Burada tapılan inşaatın en az 300 bin liradan satılması gerekir ki zarar edilmesin, bu fiyata da bina satmak zor’’ dediler. Bu konuşmalardan sonra Türköz İnşaat yetkilileri ihaleden çekildiklerini açıkladılar ve Yelkent İnşaat ile Belediye Başkanı arasında pazarlık başladı. Kıyasıya yapılan pazarlık sonrasında arsa için 25 milyon lira ihale bedeli kabul edildi ve Adem Ceylan firma adına imzaları attı.

25 milyon lira artı KDV fiyatıyla satılan arsa, Yenikent Mahallesi’nde, Derince Emniyet Müdürlüğü binası karşısında yer alıyor.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817