banner2830
banner2829

 En prestijli ve popüler üç meslek sayarmısın
 En prestijli ve popüler üç meslek sayarmısın deseler herhalde avukatlık, doktorluk ve mali müşavirlik diyebilirim.


Bu meslekleri icra eden insanların özellikle çok dürüst olmaları gerekir diye düşünüyorum. Hele ki Mali Müşavirlik mesleğini yapanlar özellikle yaptıkları işlere çok dikkat etmeleri gerekir.

Çünkü devletle çalışıyorlar ve devlet tarafından da kendilerine sunulan sonsuz bir güven duygusu var. Ama gelin görün ki canım ülkemizde böyle olmuyor.! Bazı uyanıklar bu prestijli ve ulvi mesleği kirletiyor. Mesleği ayaklar altına alıyor. Aslında hiç bir meslek mensubunun bu mesleği lekelemeye hakkı yok diye düşünüyorum. 

Kocaeli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasına kayıtlı "UYANIK" bir Mali Müşavirin yaptıkları dudak uçuklatacak cinsten.

İlimizde kurulu bir Nakliye kooperatifinin defterini tutan bu arkadaşın tuttuğu defterler yeni seçilen yönetim tarafından inceleniyor.

Kontroller sırasında aylık 1000 TL  bedelle sözleşme yapılarak tutulan deftere,  Mali Müşavir 300 TL Serbest Meslek Makbuzu düzenleyerek gidere koyuyormuş. Ve bunu yıllarca yapmış.

Kooperatif yönetimine de aldığı 1000 TL bedel karşılığı gayri resmi 1000 TL'lik para makbuzu keserek kimsenin haberi olmadan dosyaya koyuyormuş.  Yani her ay devlete  gelirinden 700 Tl  eksik beyanda bulunarak "Vergi Kayıp ve Kaçağına" sebep olmuş.

Bu durumu farkeden yeni yönetim hemen defterlerini istemiş. Defterleri vermemek için bir süre direnen Mali Müşavir, yeni yönetim tarafından konunun yargıya intikal ettirileceği tehdidiyle defterleri zor bela vermiş.

Bu Mali Müşavirin yaptığı kurnazlıklar bununla da  kalmıyor. Kısa sürede ki mal varlığındaki artışla dikkatleri üzerine çeken bu kişinin yaptığı öyle bir olay daha var ki küçük dilinizi yutacaksınız!

Çok kısa sürede zenginleşen bu Mali Müşavir defterini tuttuğu başka bir kooperatifte çalışan personelleri Kandıra Akmeşe civarında yaptırdığı villasının  inşaatında çalıştırıyormuş.Şu an da belgelemek üzere olduğumuz bu olayı da ilerleyen günlerde kamuoyunun bilgisine  ayrıntılarıyla sunacağız.

Şimdi aklınıza kim bu Mali Müşavir diye bir soru gelebilir. Aslında Kocaeli Kamuoyu tarafından çok iyi tanınan bir isim.

Ama UYANIK dedik ya. Artık onu da siz bulun. Amacımız üzüm yemek olduğundan bu arkadaşın ismini vermiyorum. İnşaalah bu yazıyı okur da kendine bir çeki düzen verir. Zira bu mesleği kirletmeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. 

Biz genede Allah Devletimize milletimize zeval vermesin diye duamızı edelim. 

Amin.

Selam , Saygı ve Dua ile

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817