banner2830
banner2829

Ev ve süs hayvanları satıcılarına eğitim

EĞİTİM İÇİN ÇÖZÜM MASASINA BAŞVURULACAK

Büyükşehir Belediyesi hayvan haklarına yönelik eğitim çalışmalarına ev ve süs hayvanları satışı yapan işyerlerine yönelik gerçekleştirilen eğitimle devam ediyor. Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü’nün İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yapacağı eğitimler 13 Kasım Salı günü başlayacak. 3 gün sürecek ve işyeri ruhsat almak için gerekli sertifikanın verileceği eğitime katılmak için Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası’nda başvurular alınmaya başlandı.   

 

SERTİFİKA VERİLECEK

Bir dilekçe ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile başvuruların alınacağı eğitimler Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezi’nde verilecek. Eğitimler 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama yönetmeliği nin 13. Maddesi gereği düzenlenecek.  Eğitimler ev ve süs hayvanları satışı yapan işyeri sahiplerinden bu eğitimlere katılmamış, sertifikası olmayan vatandaşlar için önem göstermekte.

 

RUHSAT İÇİN GEREKLİ

Büyükşehir yetkilikleri ev ve süs hayvanları ile ilgili uyulması gereken kuralları düzenleyen “Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği” gereğince yapılacak denetimlerde cezai işleme maruz kalınmaması için bu eğitime katılarak sertifika alınmasının gerektiğini ifade etti. Yönetmeliğe göre ev ve süs hayvanı satan kişiler, bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili olarak yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim programına katılarak, sertifika almakla yükümlü. Bu eğitim sertifikasına sahip kişiler ruhsat alarak işyerini açabiliyorlar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817