banner2830
banner2829

EYDEM’DE YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARI BAŞLADI
 Güzel zaman geçiriyorlar

Derince’deki engelli bireylerin toplumsal yaşamda yer edinmeleri amacıyla kurulan ve hizmetlerini yeni eğitim-öğretim döneminde de sürdüren Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM), bu yıl 51 kursiyere hizmet veriyor. Yenikent’teki binasında engelli bireylere yönelik olarak hizmet veren EYDEM’de kursiyerlere bu yıl seramik, el sanatları, ve spor kursları alanında eğitim verilecek. EYDEM bünyesinde düzenlenen çalışmalar kapsamında servislerle evlerinden alınan öğrenciler kurslarda gün boyu, eğlenerek ve sosyalleşerek güzel zaman geçirme imkanı buluyor.

 

Çeşitli faaliyetler yer alıyor

EYDEM çatısı altında düzenlenen eğitimler sadece merkez binada verilen derslerle sınırlı tutulmuyor. Kurum tarafından ilçe genelinde yaşayan engelli bireyler ve aileleri evlerinde ziyaret edilerek kendilerine yasal hakları ile ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Kurumsal kimliği ve uzman eğitmenleriyle ön plana çıkan EYDEM’de vatandaşlara yönelik olarak düzenlenen psikolojik destek çalışmaları, aile danışmanlığı, sosyal etkinlikler, kurumsal eğitimler ve ilçede dünyaya gelen bebeklerin ailelerinin ziyaret edilerek bilgilendirilmelerini kapsayan ‘Hoş geldin Bebek’ projesi de gerçekleşen faaliyetleri arasında yer alıyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817