Geleceğin itfaiyecileri İtfaiye Haftası’nı kutladı
 İzmit Kuruçeşme’de yer alan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü öğretmen ve öğrencileri, eylül ayının son haftası olan İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla Kocaeli İtfaiyesi’ni ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na konuk olan geleceğin itfaiyecileri, Büyükşehir’deki itfaiyeci ağabeylerine pasta keserek İtfaiye Haftası’nı kutladı.

 

İTFAİYE AMBLEMLİ PASTA KESTİLER

Ziyaret nedeniyle düzenlenen programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, İtfaiye Dairesi Başkan Vekili Saadettin Özalay, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, Müdahale Şube Müdürü Vekili İsmail Erten, Sivil Savunma Uzmanı Mevlüt Şen, itfaiye personeli ile İzmit Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdür Vekili Sadettin Yazıcı, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı Şefi Hakan Yaman, Atölye Şefi Sinan Gözün, Teknisyen Hüseyin Temel ve öğrenciler katıldı. Kutlama programında öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı itfaiye amblemli pasta, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol ve öğrenciler tarafından kesildi.

 

YANGINLAR ÇIKMADAN ÖNLENMELİ

Programda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü öğretmen ve öğrencilerinin bu davranışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Genel Sekreter Yardımcısı Erol, “Günümüzde yangılar sadece ev yangınından ibaret değil. Kimyasal ve her türlü madde yangını ile karşılaşılması nedeniyle, bu yangınlara müdahale bilgisi bile çok nitelikli hale geldi. Diğer yandan yangınların çıkmaması için önlem alınması ve bu konuda vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi hususları da çağdaş itfaiyeciliğin temel uğraş konularından biri olarak öne çıkıyor” dedi.

 

BAŞARILI BİR EĞİTİM

İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü Şefi Hakan Yaman ise Büyükşehir İtfaiyesi ile yapılan protokol çerçevesinde son derece başarılı bir eğitim işbirliği gerçekleştirildiğini vurguladı. İzmit Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği öğrencilerine müfredat gereğince verilmesi gereken tüm meslek dersleri ve uygulamalı eğitimleri, işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştiriliyor. 2012-2013 eğitim-öğretim yılından bu yana meslek dersleri ve uygulamalı eğitimler, İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM) personelleri tarafından veriliyor.

 

İTFAİYECİLİK KAPSAMLI BİR MESLEK

İtfaiye Dairesi Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz ise yaptığı konuşmada, itfaiyeciliğin başlangıçta yalnızca yangın söndürmek işlevi gördüğünü, mesleğin özel isminin de “söndürmek” anlamına gelen “itfa” kelimesinden geldiğini belirtti. Zamanla itfaiyecilerin sorumluluk alanının oldukça genişleyerek, çeşitlendiğini ifade eden Palaz, “Çağdaş itfaiyecilikte, itfaiyenin görevleri yangına müdahale etmekle bitmiyor. Trafik kazalarına müdahale ve kaza alanında arama-kurtarma, yıkıntı ve çöküntü altında arama-kurtarma, su altında, su yüzeyinde, kapalı alanda arama-kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra kimyasal-biyolojik-radyoaktif maddeye maruz kalma olaylarında arındırma gibi çok çeşitli alanları kapsıyor. Bu nedenle geldiğimiz noktada itfaiyecilik, kendi başına kapsamlı bir meslek olarak ele alınıyor” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817