HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ
 Kocaeli 20’inci Kent Bayramlaşması’nda buluştu

 

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli, Kocaeli Kent Konseyi işbirliği ile geleneksel olarak 2004 yılından bu yana düzenlenen kent bayramlaşmasının 20’incisi gerçekleşti. Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki programda vatandaşlar birbiriyle bayramlaşarak sohbet etti. Bayramlaşmada verilen mesajlarda birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları öne çıktı.

 

20’İNCİ KEZ DÜZENLENDİ

Bu bayram 20’inci kez düzenlenen Kent Bayramlaşması renkli bir şekilde gerçekleşti. Bayramlaşma programına Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

BAYRAM BERABER KUTLANMALI

Kurban Bayramı’nın unuttuklarımızı hatırlatan, uzağı yakın eden dini bayramlardan bir tanesi oldu belirten Kocaeli Valisi Ercan Topaca bu bayramı ruhuna uygun bir şekilde hep beraber kutlamak gerektiğini söyledi. Vali Topaca “ Bayramın ruhu daha çok sevmek daha çok yardımlaşmak ve daha çok hoşgörüdür. Bayram vesilesiyle insanlığın var olduğu her yerde barışın huzurun egemen olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

BAYRAM YAKINLAŞMADIR

Kurban Bayramı’nın yakınlaşma anlamına geldiğini ifade eden Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasında “Bayram vesilsiytle birbirimize yaklaşacağız, komşumuza yaklaşacağız, büyüklerimize ve hastalarımıza yaklaşacağız. Şehir ailelerini unutmayacağız. Millet olarak bizi biz yapan bütün değerlerimizle kardeşliği beraberliği en üst noktada tutarak birbirimize yaklaşacağız” dedi.  Kent bayramlaşmasının her seferinde daha da güzelleştiğini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu bayramlaşmanın gönüllerde sevgi tomurcuklar yeşerttiğini kaydetti.

 

KOCAELİ’YE ÖZGÜ

Programda yaptığı konuşmada kent bayramlaşmasının önemine değinen Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, kent bayramlaşması programının Kocaeli halkını bir araya getirmesi açısından önemli bir uygulama olduğunu söyledi. Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman “ Bu tür bir bayramlaşma Kocaeli’ye özgü bir bayramlaşmadır” dedi.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

20. Kent Bayramlaşması programı, her yıl olduğu gibi hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Öte yandan törende hoş geldin ikramı olarak çikolata ve kolonya sunuldu. Bayramlaşmanın ardından etli pilav, ayran, tatlı, çay, su, kuruyemiş ve pişmaniye ikramı yapıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817