banner2830
banner2829

İRMEN AKMEŞELILERLE SORUNLARA ÇÖZÜM ARADI
 CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, partililerle birlikte Akmeşe'yi ziyaret etti. Yoğun kalabalıkla karşılanan Sirmen ve partililer Akmeselilerin sorunlarina çözüm önerilerini anlatti. 

CHP İzmit Belediye Başkanı Adayı Sefa Sirmen, ilçe baskanı Selman Yıldırım, milletvekili Haydar Akar ve il başkanı Yalçın Kuşkan ile birlikte Akmeşe Tepebaşı Restaurant’ta Akmeşeli köylüleriyle bir araya geldi. Ziyarete katılımın  ve ilginin yogun olduğu toplantıda CHP’liler önce Akmeşelilerle birlikte akşam yemeği yedi. Samimi bir ortamda  yenilen yemeğin ardından CHP’liler Akmeşelilerin sorunlarını diledi. Sefa Sirmen ve parti teşkilatı   iktidar olmaları halinde sorunlara karşı yapacakları çözüm önerilerini anlattı. 

TURKİYE'DE EN ÇOK SIKINTIYI KÖYLÜLER ÇEKİYOR 

İzmit Belediye başkan adayı Sefa Sirmen,Türkiye’de ilk sayılacak şekilde İzmit’e doğalgazı getirdiklerini ancak 10 yıldır Akmeşe’ye doğalgazın getirilemediğini hatırlatana değinerek “Biz Rusya’dan İzmit’e doğalgazı getirdik.  Onlar ise 10 yılda İzmit’ten Akmeşe’ye doğalgazı getiremedi.  Biz 100 milyon dolara doğalgaz firmasını kurduk. Gittiler 560 milyon dolara Fransızlara sattılar. 30 Mart’ta bizlere yetki verin sorunların nasıl çözüldüğünü görün.  Köylü ineğini sulayacak onun su parasını verecek. Böyle şey olmaz. Türkiye’de en çok sıkıntıyı köylüler çekiyor. Köylünün traktörü icra dairelerine hapsoldu” dedi 


BÜYÜKŞEHİR 13 KATRİLYONLUK NE YAPTI? 

Restoranı dolduran köylülere Büyükşehir Yasası hakkında bilgi veren milletvekili Haydar Akar, “1876 yılından bu yana var olan köy tüzel kişiliğini kaldırdılar. Şimdi köyde konut yapmak isteyen vatandaş İzmit’in Fethiye Caddesi’nde vatandaştan alınan emlak parasını ödeyecek.  Köylerde hayvanın içtiği suyun bile parası alınacak. Bizim iktidarımızda böyle şey olmayacak.  Türkiye’de insanlara  en pahalı benzin, en pahalı mazot, elektriği satarak çağ atlattılar.  Herkesin tarlası var ama kimse ekemiyor. 6 bin liralık hayvanlar 2 bin liraya satılamıyor.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 34 ülkenin en borçlu belediyesi. Soruyorum büyükşehir belediyesi 13 katrilyonluk ne yaptı” diye seslendi. 


SİRMEN’E EL VERİN OY VERİN MAĞDUR OLMAYIN 
30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde köylerde yaşayan insanların ilk defa belediye başkanını seçmek için oy kullanacağına değinen Ilçe Başkanı Selman Yıldırım, “Önünüze ilk defa  gelen bir fırsatla yerel seçimlerde belediye başkanınızı seçeceksiniz.  Yıllardır sıkıntılarla boğuşuyorsunuz.   Yanı başınızdaki Kandıra çiftçisi fındık destekleme pirimi alırken sizler alamıyorsunuz.  Akmeşe bölgesinde çok köy var ama bir fatura yatırma merkezi yok.  2009 yılında sulama barajı vaat edildi ama yapılmayarak köylü mağdur edildi.  Mağduriyetlerinizin son bulması için Sefa Sirmen’e el verin gönül verin oy verin sorunlar ortadan kalksın. Bir daha mağdur olmayın” dedi. 


İKİ MÜTEAHHİT DEĞİŞTİ YINE BITMEDI 

Toplantıda son olarak il başkanı Yalçın Kuşkan söz aldı. Sefa Sirmen tarafından yaptırılan Yuvacık Barajı ile AKP tarafından Kandıra’da yaptırılmaya çalışılan Namazgah Barajı’nı kıyaslayan başkan Kuşkan, “Yuvacık Barajı’nın suyuyla abdest aldılar, bebeklerini ve ölülerini yıkadılar. Yine de barajı dillerinden düşürmediler.  Şimdi yanı başımızda Yuvacık’ın yüzde 40’i kadar olan Namazgah Göleti’ni yapıyorlar. İki müteahhit değiştirdiler ama bir türlü bitiremediler. Kocaeli’nin 13 belediyesi AKP’de. AKP’nin 7 milletvekili var ama Kocaeli 81 il içinde devletten aldığı yatırım sırasında 79. Sırada. Bunları biz uydurmuyoruz. Devletin Maliye Bakanlığı’nın resmi verileri bunlar” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817