İzmit’e kadın eli değmeli
 CHP İzmit İlçe’de aday adaylığı sürecinde belediye başkan aday adayları kitlesel açıklamalarla adaylık belgelerini ilçe başkanlığına teslim etmeye başladı. CHP’de kadın aday adaylarından Aysun Özcan Erenkaya önceki akşam ilçe binasının önünde yaptığı basın açıklaması ile başvuru belgelerini teslim ederek resmen aday adayı oldu. Kentte ortalığın erkekler tarafından dağıtıldığını ve arap saçına dönüştürüldüğünü söyleyen Erenkaya, İzmit’e ve Kocaeli’ye kadın elinin değmesi gerektiğini söyledi. CHP’de hasat zamanı değil, her zaman olduklarını söyleyen Erenkaya, “Seçim zamanlarında kapı kapı dolaşan biz kadın ve gençlere partili büyüklerimiz şans vermeli. Artık parti içi çekişmeler sonlandırılmalı ve büyüklerimiz tüm adaylara eşit mesafede olmalı” dedi. 

TAAHHÜTNAMEYE SADIK KALIN
İlçe binası önünde yapılan açıklamaya büyükşehir belediye Başkan aday adayı Keramettin Gençtürk, İzmit İlçe aday adayları Hakan Tanta. Fatma Hürriyet Kaplan ve Hakan Tanta, eski Belediye Başkanı Erol Köse ve Fikret Toker katıldı. CHP7nin ilk kez seçimlere 8 ay kala aday adaylım sürecini başlattığını söyleyen İlçe Başkanı Selman Yıldırım, birçok partilinin aday adayı olmak için ilçelere başvurduğunu kaydetti. tüm aday adaylarına başarılar dileyen Yıldırım, tüm aday adaylarının imzaladıkları taahhütnameye sadık kalmalarını istedi. 

NEDEN OLMASIN?
Partinin yeni heyecanlara ihtiyacı olduğunu söyleyen aday adayı Aysun Özcan Erenkaya, “Biz sadece hasat zamanında değil, her zaman CHP’deydik” dedi. İzmit’e bir kadın elinin değmesinin hayal olmadığını ifade eden Erenkaya, “1986 yılında bir kadına görev veren partimiz bu gün neden vermesin? Ben partide bu noktaya kimseyi kullanmadan geldim. Yaptığımız çalışmalarda adaylarımız aday gösterildikleri yerlerde seçilmedikten sonra bir daha gitmediklerini gördük. Eğer biz boş bırakırsak başkaları gidip orada bizim hakkımızda olmadık şeyler söyler ve bizi halktan uzaklaştırır. Biz yaptığımız hatalardan ders çıkarmalıyız” dedi. 

ORTALIĞI TOPLAMA ZAMANI 
Proje işinin yerinde oturmakla olmayacağını ifade eden Erenkaya, il örgütünün hazırladığı projelere kendi fikirlerini de ekleyeceklerini kaydetti. ama en büyük hayalinin Kocaelispor olduğunu söyleyen Erenkaya, “Bunu politik malzeme yapmak için söylemiyorum. Marka olan Kocaelispor’u ayağa kaldırmalıyız. Eğer değerini bilmiyorsak bize yazıklar olsun. Bu kenttin sanayicileri havayı kirletiyorsa Kocaelispor’a omuz vermeliler” dedi. Erkeklerin ortalığı fazla dağıttığını, hatta arap saçına dönüştürdüğünü söyleyen Erenkaya, “Ortalığı toplamak içir sizden yetki istiyorum. Eğer tercih edilirsem seçilmeme riskim yok. Aday gösterilmezsem de aday olan arkadaşımızla birlikte tüm ekibimle çalışacağım” dedi.  

BÜYÜKLERİMİZ TARAFSIZ OLSUN
Fikret Toker’den bir gece operasyonu ile alınan seçimleri geri almaya geldiklerini söyleyen Erenkaya, “tabi seçimlere kadar İzmit’e belediyeye ait olan her şeyi satan Belediye Başkanı Nevzat Doğan Belsa’yı satmazsa. AKP’liler halkın emaneti karşısında hiç iyi bir sınav vermediler” dedi.  Parti içi çekişmelerden artık bıktıklarını, partililerin bu konuda çok yıpratıldıklarını söyleyen Erenkaya, “Partili büyüklerimiz tüm adaylara eşit mesafede olarak bu sürece müdahale etmesinler. Artık alanları gençlere bıraksınlar, akil kalsınlar” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817