KÖKEN, HALK EĞİTİM MERKEZİ SERGİ AÇILIŞINI YAPTI
 Kandıra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün yıl sonu sergisi halkın beğenisine sunuldu. Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve eşi Elif Köken, Halk Eğitim Müdürü Ayhan Kazancı’nın katılımıyla gerçekleşen açılışta Başkan Köken ve eşi Elif Köken kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

Hayat Boyu Öğrenmede Eğitim Merkezi olan Halk Eğitim Merkezleri Beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiş yerel değerlere önem veren, kurumlardır. 1969 yılından beri eğitim vermeyi sürdüren Halk Eğitim merkezlerinde iki binin üzerinde  kurs çeşitlerinin olduğu belirtilen Kandıra Halk Eğitim Merkezi olarak 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gençlik Spor Başkanlığı başta olmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi , Kandıra Belediyesi destekleriyle Komek kurslarıyla beraber 547 kurs açılmış olup 4950’si bayan, 4412 erkek olmak üzere 9360 kursiyer eğitim görmüş ve sertifika almaya kazandığının ifade edildiği sergi açılışı vatandaşlarla tarafından da beğeni topladı.

Ebru sanatı, takı tasarımı, ahşap boyama, el ve makine nakışları, yağlı boya resim kurslarının  yıl sonu sergi açılışında Kandıra Bezinden yapılan el sanatları ürünlerine verilen emeği değerlendiren Başkan Köken, ilçemizin eşsiz değerleri arasında yerini alan Kandıra Bezimizi büyük emeklerle işleyerek el sanatları alanında değerlendiren kursiyerlerimize teşekkür ediyorum dedi. Ülke ekonomisine çalışarak katkıda bulunan kadınların ailenin temelini oluşturduğu da sözlerine ekleyen Başkan Ünal Köken, Halk Eğitim merkezlerinde eğitim gören kursiyerlerimizin  edindikleri mesleği iş hayatına dönüştürmesi, hem ülke ekonomisine hem kendi aile ekonomisine katkı sağlaması için onların yanında olmaya devam edeceğiz dedi.

Halk Eğitim Müdürü Ayhan Kazancı  ise Halk Eğitim Merkezi kurslarının amaçları yaygın eğitim kurumlarının yönetmeliği çerçevesinde ulaşılabilen her yerde  bireylerin talepleri doğrultusunda  sosyal kültürel, mesleki ve teknik kurslar açmakta olduğunu belirtti.

Şırnak’tan  Kandıra’ya  üniversite  eğitimi görmek için gelen ve Halk Eğitim Merkezinde de eğitim alarak kendini geliştirmeye çabalayan kursiyerlerle de sohbet eden Başkan Ünal Köken, sergilenen  tüm ürünlerde büyük emek olduğunu belirterek yediden yetmişe her bireyin  farklı alanlarda meslek sahibi olma şansı yakalayacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817