banner2830
banner2829

Körfez Cemevi’nde buluşturan Aşure
 Körfez Cemevi’nde düzenlenen aşure programı yoğun bir katılıma sahne oldu. Tütünçiftlik Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde yer alan Körfez Cemevi’nde ki etkinliğe CHP Milletvekili Hilal Kaplan ve ilçe yönetimi ile ilçenin Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve kalabalık sayıda vatandaş katıldı.

Körfez Cemevi’nde, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Cem ve Kültür Merkezi’nin, Muharrem Ayı nedeniyle düzenlediği aşure günü yapıldı. 12 günlük oruç sonrasında düzenlenen aşure ve kurban etkinliğine, CHP Kocaeli Milletvekili Hilal Kaplan, CHP Körfez İ;lçe Başkanı Tuğman Kayalı, Körfez Belediye başkan Vekili Halil Küçük, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Muhammediye Camii İmamı Orhan Öz, Hz Ali Cami Yönetimi , CHP İl Örgütlemede Sorumlu Semra Başlak,  İlimtepe Muhtarı Kazım Elmas,  Derince İmam Hüseyin Cemevi Başkanı Mahmut Eskin,  Çınarlı Cem Kültür Merkezi Başkanı Hüseyin Gülseven,  Kocaeli Alevi Dernekleri Yöneticisi Ali Mitinoğlu,  Yözyatağı Dernek Başkanı Metin Özkan, Şarkışla Akdağ Dernek Başkanı Ali Kaya,  Demirtaş Köyü Dernek Başkanı Şahin Akyüz,  Dersimliler dernek Başkanı Ruhi Çelik ve kalabalık sayıda vatandaş katıldı.

Kuran okunmasıyla başlayan Dernek Başkanı Durmuş Yıldırım Katılanlara teşekkür ederken,  Kamber Dede Günün Manasını Anlattı.  Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, ‘’ Hz. Hüseyin’in Şahadeti Hepimizin Üzüntüsü,  Hüseyin Hepimizi Birleştiren Bir Şemsiye’’ diyerek duygularını aktardı.

Körfez Muhamediye Camisi İmamı Orhan Öz, İslam tarihinde ki başarıların Allah’ın izni ile olduğunu hatırlatarak, ‘’ Ali İslam mücahididir. Yezit, şu anda siyasetçilerin yaptığı gibi büyük hainlikler yapmıştır. Değerli Müslümanlar, uyanık olalım ve değerlerimize sahip çıkalım’’ dedi. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817