banner2830
banner2829

Pehlivan, Körfez’e 400 Milyon tl lik Yatırım Yapıldı.

Pehlivan Körfez Ticaret Odasının Meclisinde Konuştu

Körfez Ticaret Odasının Eylül ayı meclis toplantısının konuğu Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan oldu. Başkan Pehlivan meclis üyelerine yaptığı ve yapacağı projelerle ilgili bilgiler aktardı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Körfez Ticaret Odası meclisinde, rutin görüşmeler sonrası, söz Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan’a verildi. Başkan Pehlivan’ın konuşması öncesinde Körfez Ticaret Odası üyelerine Körfez Belediyesi tarafından hazırlatılan “Değişen Körfez’in Yeni Yüzü” adlı tanıtım filmi izletildi. 2004 yılından bugüne belediye başkanlığı yapan Pehlivan “Göreve gelir gelmez halkın ihtiyaç duyduğu tüm isteklerine beklentilerine cevap vermemiz gereken bir süreç başladı. Tüm mahalle ve sokaklarımızın sıkıntılarını sorunlarını tespit ettik ve kalıcı çözümler ürettik.” diye konuşmasına başlayan Başkan Pehlivan hiçbir zaman popülist siyaset yapmadıklarını belirtti. Başkan Pehlivan “sizler bu şehirde yaşayan insanlar olarak bu değişimi bu gelişimi biliyorsunuz” dedi.

Siyasetin yaşı gençleşiyor

Dünyada bazı anlayışların terk edilmekte olduğunu dile getiren Pehlivan, dünyanın süper güç ülkelerinde liderlerin yaş ortalamaları giderek aşağıya çekilmesine değinerek ‘’Aynı durum bizim ülkemizde de geçerli, siyasetin yaşı ülkemizde giderek gençleşti. Dünya liderlerinin yaş ortalamaları 50’lilere düştü. Bunun olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Bu anlayış kendini hem yerel, hem genel yönetimlerde gösteriyor. Eski yıllara oranla ülkelerin devlet başkanları, siyasetçilerinin daha genç yaşlarda olduğunu görüyoruz. ‘’ açıklamalarında bulundu.

Pehlivan ‘’O kadar çok iş yapmışız ki ‘’

Pehlivan ‘’Bir diğer terk edilen anlayış ise yaptığımız her işi billboardlarda, gazetelerde, televizyonlarda artık açıklanmıyor. Bende bu anlayışı destekliyorum. O kadar çok iş yapılıyor ki bunlara yetişmeye çalışmak çok zor. Ayrıca başka işler yapmaya zaman kalmaz. Örnegin; 70 tane park yaptık. Bunların her birine açılış düzenlense gerek mesaiden, gerekse zamandan çalınmış olur. Bunun yanında devletin parası çarçur edilmiş olur. O kadar çok iş yapmışız ki, izlediğimiz filmde yaptığımız işlerden sadece bazılarını özetledik. ‘’ şeklinde konuştu.

Sahillerimizde çay içilecek yer yoktu!

Pehlivan ‘’Filmde izlediğiniz hizmetler 2002 yılında neredeyse hiç yoktu denilebilir. Sahillerimizi göz önüne getirdiğimizde ise Tütünçiftlik ve Yarımca sahillerinde acaba bir misafirinizi alıp götürebileceğiniz, çay ikram edebileceğiniz bir tane mekan hatırlıyor musunuz? Bunların hiç biri yoktu. Yaptığımız çalışmaların hepsini en başından başlayarak anlatmak istemiyorum. Buna gerek duymuyorum. Sizler zaten bu ilçede yaşayan insanlar olarak bu değişim ve gelişimi fark ediyorsunuz. ‘’ sözlerinin ardından konuşmasına ileriye dönük projelerden bahsederek devam etti.

Tütünçiftlik vidadükü çok mezmelelik!

‘’Yapılan yapıldı. Artık önümüze bakmalıyız. Bundan sonra Körfez ilçesi için neler yapılabilir, bunları konuşmalıyız. Ben sizlere bu konuda bazı örnekler vereceğim. Körfez’deki binaların dış cepheleri yenilenecek, ilçede peyzaj çalışmaları yapılacak. Tütünçiftlik viyadük altı çok mezmelelik oraya düzenleme çalışması yapılacak ve kötü görüntüsünden kurtaracağız. Ayrıca Güney ve Fatih mahallelerinin ihtiyaçlarına cevap verecek büyük bir pazar kurulacak. Pazar alanlarını belli yerlere toplayacağız, önümüzdeki bir iki yıl içerisinde körfez sokaklarında pazarlar kurulmayacak. Bunların vatandaşa bir çok artısı olacak. Özellikler dar sokaklarda kurulan pazarların kalkmasıyla vatandaş rahat bir nefes alacak. ‘’ diyerek yapılması hedeflenen çalışmalardan bahseden Pehlivan sözlerine şu şekilde devam etti: ‘On senelik zaman diliminde başta belediyenin temel sorunları olmak üzere birçok alanda ilçemize hizmet adına çalıştık. Şuan geldiğimiz nokta çok güzel ancak biz bu başarımızı daha da ileriye taşıyacağız. İlçemiz adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Hizmet Dolu 9 Yıl

Başkan Pehlivan “2004 yılında göreve geldiğimde ilçemizde toplantı yapılabilecek bir mekan yoktu. Bugün ilçemizde bu tür mekanlar var. Kültür merkezlerimizde bir çok ünlü yazarı, akademisyenleri ilçe halkımızla buluşturabiliyoruz” dedi. “Misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz, sahiller, mesire alanları ve sosyal tesisler oluşturduk.” Yeni belediye hizmet binasından, Tütünçiftlik Kültür Merkezine, prestij cadde ve bulvarlardan, mesire alanlarına, sahil düzenlemelerinden, alt yapı hizmetlerine, eğitim, sağlık ve spor kurumlarına yapılan yardımlardan ,kültürel ve sanatsal etkinliklere, imar uygulamalarından, çevre çalışmalarına kadar bir çok konuda detaylı bilgi aktaran Başkan Pehlivan  “Dolu dolu bir dokuz yıl geçirdik” dedi. Başkan Pehlivan, Körfezlilere hizmet üretmek için, her geçen gün büyüttükleri araç parkına da değindi “Belediyemizin, otobüslerini, kamyonlarını, temizlik araçlarını teknolojiye uygun yeniledik. Bu konuda da örnek gösterilen bir belediyeyiz ” diye konuştu.


ESTETİK OLACAK

Konuşmasına devam eden Pehlivan şunları söyledi: “Şimdiye kadarki çalışmalarımız alt yapı, ulaşım ve yol yapımının çözümlenmesi içindi. Bundan sonraki 5 yılda ilçenin tüm sokak ve caddelerinde estetiğe yönelik faaliyetlerde bulunacağız. İlçemizi görüntü olarak güzelleştireceğiz. Seçim öncesi yapacağımız önemli çalışmalar var. Bunlardan ilki, Ziraat Bankası'nın yıkılıp, buradan Hamit Kaplan Caddesi'ne yol bağlantısı yapılması ve büyük bir iş merkezi inşaatı olacak.


KALE ONARILACAK

Diğer bir çalışmamız ise Hereke Kalesi'nin onarılıp yapılması olacak. Bununla ilgili valilikle da anlaşma yapıldı. Gereken 7-8 milyonluk para belediye ve valilik tarafından fondan karşılanacaktır. Bir diğer faaliyetimiz ise D-100 güzergahı için olacak. Yol kenarındaki binalar boyası Büyükşehir'den, işçiliği bizden olmak üzere, mal sahiplerinden de cüzi para alınarak onarılıp, boyanacak. Parası olmayan bina sahiplerine gereken yardım yapılacaktır.''


PARA ORADAN GELİYOR

Evyap ve Dubai Port konusunda da konuşan Pehlivan, “Dubai Port ne olursa olsun kuruluşunu tamamlayacak. Zira bu konuda gereken izinlerini almış. Evyap ise yıllık 336 bin konteyner kapasitesi ile çalışıyor. Evyap'tan gelen vergilerle belediyemizin giderlerinin yüzde 20'si karşılanıyor. Yıllık 14.5 milyonluk konteyner kapasitemizin yalnızca 7 bin 650'si kullanılıyor. Dubai Port büyük bir kapasiteye sahip. Limanları getirileri nedeniyle

istiyoruz ama bizi de etkilemesin diyiyoruz'' dedi.

Körfez’e 400 Milyon TL' lik Yatırım Yapıldı.

Hayata geçireceği projelere de kısaca değinen Başkan Pehlivan “Tuğrul Caddesi ile Hamit Kaplan Caddelerini birleştiriyoruz. Bu çalışma iki ay içerisinde başlayacak. Bunun yanı sıra Herke Kalesinin surlarını aslına uygun inşa edeceğiz. Tütünçiftlik’teki viyadüğün altını mezbelelikten kurtaracağız. Yeniyalı da iki katlı kapalı Pazar yapacağız. Tütünçiftlik karakolunun arkasında Fatih ve Güney mahallelerine hitap edecek kapalı Pazar inşa edeceğiz. D-100’e paralel binalarda uygulayacağımız dış cephe boyası da yapacağımız çalışmalardan bazıları” dedi.  Göreve geldikleri günden bugüne  gerek hükümet kanalıyla, gerek büyükşehir eliyle, gerekse Körfez Belediyesi tarafından Körfez’in değişimi, gelişimi için yapılan yatırımların 400 milyon tl yi geçtiğini belirten Başkan Pehlivan sadece Bağdat Caddesi projesinin 15 milyon olduğunu söyledi. Başkan Pehlivan “Bağdat caddesi çalışmalarında vatandaşımızı geçici bir süre rahatsız ettik. Fakat caddeyi sadece asfaltlayıp bırakmak yerine 40 yıllık alt yapısını komple yeniledik. Elektrik hattını sağlı sollu yer altına aldık. Cadde üzerindeki boş parsellerin su, kanal, elektrik, doğalgaz hatlarını çektik. Artık asfalt kesilmeyecek. Biz makyaj yapma yerine kalıcı çözümler üretiyoruz” diye konuştu.

Arsa Satışında İhale Şeffaf Bir Şekilde Yapıldı

Meclis üyelerinin sorularını da cevaplayan Başkan Pehlivan,  bir gazetede gündeme getirilen arsa satışı ile ilgili “Bahsedilen arsa , mevcut tersanenin bir parçası haline gelmiş bir arazi. Bu araziyi ihaleye çıktık. Duyuruları yapıldı. Herkesin girmeye hakkı vardı. İhale gayet şeffaf bir şekilde yapıldı. Gelen parayla ilçemize yeni projeler kazandıracağız” dedi.

Başkan Pehlivan’ın sunumundan sonra söz alan Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Başkan Pehlivan’ın ilçeye kazandırdığı projeleri başarılı bulduğunu söyledi. Efe, Başkan Pehlivan’a teşekkür ederek bir de plaket takdim etti.





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M. ŞERBETCİ 11 yıl önce

başkanimizin emeğine, yüreğine sağlik.onu çok tebrik ediyorum. allah yolunu açik etsin, allah utandirmasin.

Avatar
Mustafa alyakut 11 yıl önce

yürü be pehlivan kim tutar seni. in sahayada millet bi pehlivan görsün. başarılar

Avatar
İSMAİL GÜLEZ 11 yıl önce

körfez ilçeye şimdiye kadar gelmiş en iyi başkan

banner2817