banner2830
banner2829

ELLİBEŞ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
 Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Bu yıl 22.si tertip edilecek olan Gölcük Belediyesi 22.Yeşil İhsaniye Elma Festivali hakkında İhsaniyeli Müstahsil ve Meyve Bahçesi sahibi Metin Denizlinin örnek bahçesinde bir basın toplantısı tertip ederek festival hakkında açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,İlçe Tarım Müdürü Serkan Akça,Başkan Yardımcıları Levent Değirmenci, İbrahim Tektaş, İhsaniye Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Zorlu,Belediye Meclis Üyesi Murat Yazıcıoğlu, İhsaniyeli meyve üreticileri, Belediye Birim Müdürleri,İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri,Kocaeli ve Gölcük'ün yerel basın temsilcileri katıldılar.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,Yeşil İhsaniye Elma festivali hakkında bir açıklamada bulundu.Bu yıl 22.sini düzenlediğimiz Yeşil İhsaniye Elma Festivalimiz’e tüm Gölcük Halkı davetlidir dedi.

Başkan Ellibeş, İhsaniye'miz İzmit körfezine kıyısı ile maviyi; Samanlı dağları etekleriyle yeşili bünyesinde barındırır. Özellikle sulu tarım ve meyvecilik İhsaniye'mizin önemli bir geçim kaynağıdır.Yetiştirdiği Elma, Margarin Armudu ve Sivri Tepe Çavuş Üzümü ile ün salmıştır.

Bu anlamda 1975 yılında İhsaniyeli elma üreticilerinin desteği ile başlayıp 1976 -1977 -1978 ve 1979 yıllarında Yeşil İhsaniye Elma Festivali devam etmiştir.1980 sonrası 15 yıllık bir aradan sonra1996 yılında İhsaniye Belediyesinin girişimleri ile yeniden başlatılan festival1997-1998 yıllarında gerçekleştikten sonra 1999 Gölcük Depremi nedeniyle iki yıl ara verilmiştir.1999 Depremi sonrası yaraların sarılmaya başlanmasıyla 2002yılında İhsaniye Belediyesi tarafından yeniden başlatılan etkinlikler halen devam etmektedir.120 civarında müstahsil olup bunun 80- 85'i meyve üreticisidir.

Bölgenin meyve çeşitleri Elma, Armut,Şeftali, Kiraz, Erik, Ceviz ve Kestane olup Elma ve Armut özel bir yer tutmaktadır. İhsaniye'de üretimin ağırlığını oluşturan Elma rekoltesi 5 bin ton, Armut 7 bin ton civarındadır. Siz tüketiciler İhsaniye Kalkınma Kooperatifi ambalajlı her türlü meyve ve gıdayı çekinmeden tüketebilirsiniz.

 

Yerel yönetimler yasası ile belediyelerin birleştirilerek yeniden yapılanmasıyla birlikte Gölcük Belediyesi bünyesinde gerçekleşen birleşmenin ardından, Gölcük Belediyesi öncülüğünde 12-13 Eylül 2014 tarihleri arasında Yeşil İhsaniye Elma Festivali'nin 22.si gerçekleşecektir. Yolunuz bir gün İhsaniye ye düşerse leziz elma ve armutlarından tatmadan ayrılmayınız dedi.

 

İHSANİYE ELMA FESTİVALİ PROGRAMI

 

12 Eylül 2014 Cuma günü

 

Saat: 13.30'daYazlık-Hisareyn-Halıdere-Ulaşlı'da elma dağıtımı

Saat: 15.00'da Değirmendere'de elma dağıtımı

Saat: 16.00'da İzmit'te yürüyüş yolunda elma dağıtımı

Saat: 16.00'da Elma üreticilerinin traktör konvoyu( İhsaniye merkezden hareket edip Gölcük Anıtpark'ta son bulacak)

Saat: 17.30'da ise Gölcük Anıtpark'ta elma dağıtımı yapılacak.

 

13 Eylül 2014 -Cumartesi

 

Saat: 09:00- 12.00 – Üreticilerin yarışma elmalarını ve armutlarını teslim edecekler (İhsaniye İlköğretim Okulu bahçesi)

 

Saat:13:00 - 17:00-Yarışma Elmaları ve Armutlarının teşhiri, jürinin değerlendirilmesi (İhsaniye İlköğretim Okulu bahçesi)

 

Saat: 18:00 - Program açılışı, Protokol konuşmaları ( Bld. Başkanı ve Protokol)

Elma yarışması sonuçlarının açıklanması, ödül töreni ve Hülya Polat Konseri - İhsaniye Merkez meydanı

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817