Zammı beğenmediler bordro yaktılar

Büro Emekçileri Sendikası Kocaeli Şubesi bugün Kocaeli Defterdarlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan şube başkanı Akın Şişman, maaşlarındaki erimenin ve mevcut haklarındaki gerilemelerin devam ettiğini belirterek, “Maaşlarımız yetmediğinden harcamalarımızı bankalara borçlanarak karşılamak zorunda kalıyoruz. 20 milyona yaklaşan tüketici kredisi borçlusunun, 3 milyona ulaşan icra takibindeki kredi borçlusunun önemli bir kısmını artık kamu çalışanları oluşturmaktadır” dedi. Konuşmasına devam eden Başkan Şişman, “Kamu çalışanları yoksulluk sınırı altında maaş almasına rağmen 2014 yılı için öngörülen zam, net 123 TL’dir” dedi.

MÜCADELE DEVAM EDECEK
Çalışanların daha fazla vergi ödediğini de dile getiren Şişman, “Kamu çalışanları yılın altıncı ayından itibaren ikinci vergi dilimine girdiğinden yüzde 15 yerine yüzde 20 oranına tabi hale gelmekte, yüzde 5 daha fazla vergi ödemek zorunda kalmaktadır.  Bu durumda da zam oranı 123 TL’den 111 TL’ye düşmektedir. Fazla mesailerin kaldırılmasıyla kamu çalışanlarının aylık kaybı 400 ile 600 TL arasında değişiyor. Güvencesiz koşullarda açlık sınırının altında ücretle çalıştırılan arkadaşlarımıza kölelik dayatılmaktadır. İnsanca yaşayacak bir ücret ve haklarımız için, çocuklarımızın geleceği için mücadelemiz devam edecek” dedi. Basın açıklamasının ardından BES üyeleri yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yakarak eyleme son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817