banner2830
banner2829

Kartepe’de Futbol Heyecanı Başlıyor
Önceki akşam Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen turnuvanın kura çekiminde tertip komitesi, takım temsilcileri yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, İl genel meclis üyeleri Hüseyin Yazıcı ve Hasan Tabay, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Bülbül ve Mehmet Filiz, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar hazır bulundu. Kura çekiminde organizasyon komitesine yapılan başvurular sonrası belirlenen 63 takım arasında yaptıkları kura çekimi ile grupları belirledi.

 

12 grupta 63 takımın mücadele edeceği turnuvada ilk 9 grup beşerli olurken bu gruplardaki ilk iki takım eleme grubuna yükselecek. Diğer 3 grupta ise ilk üç eleme grubuna yükselerek final mücadelesine katılmaya hak kazanacak. Ayrıca beşerli gruplardaki en iyi üçüncü olan beş takımda eleme grubuna yükselecek. Böylelikle eleme grubunda 32 takım şampiyonluk için kıyasıya mücadelelerine devam edecekler. Takımlar 12 kişilik oyuncu esame listesinden oluşurken karşılaşmalarda 8 kişi sahada top koşturacak. 25 dakikalık 2 devre olmak üzere hafta içi 4 gün sürecek karşılaşmalarda oyuncu değiştirmek serbest olacak.

 

Kendi mahallesi dışında Kartepe de oturmak şartı ile üç misafir oyuncu bulundurabilecek takımlar, bu sene amatör ve profesyonel liglerde lisanslı sporcuları alamıyor. Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, köy ve mahalleleri kaynaştırmak amacıyla düzenledikleri turnuvanın centilmenlik anlayışı içinde mücadele edecek takımlarla daha başarılı olacağına inandığını ifade etti. İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç da tüm takımlara başarılar dilerken centilmenlik içinde mücadele edeceklerine inandıklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817