1 MART VAPUR FACİASI İZMİT’TE ANILDI

1 Mart 1958 tarihinde çoğunluğu öğrencilerden oluşan Üsküdar Vapuru’nun batması sonucu yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. Acı olayın 61.yıl dönümünde İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlayan programları İzmit Lisesi bahçesinde devam etti. Anma programına AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan,  İzmit Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cem Gökmen, AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül,  CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, İzmit Lisesi Müdürü Fatih Taşdelen ve öğrenciler katıldı.

 

KARANFİL BIRAKILDI

 

Anma programına ilgi yoğun olurken program kapsamında öğrenciler ellerindeki beyaz balonları gökyüzüne bıraktı. Ardından programa katılan protokol üyeleri hep birlikte İzmit Lisesi bahçesinde yer alan anıta karanfil bıraktılar.

 

İZMİT SAHİLİNE ANIT İSTİYORUZ

 

Programda ilk olarak konuşan İzmit Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cem Gökmen, “61 yıl önce yaşanan bu acı olayda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Bizim bu programa katılan protokol üyelerinden bir isteğimiz var. İzmit sahiline bir anıt yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

61 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN

 

Ardından konuşan İzmit Lisesi Müdürü, “İzmit Lisesi bir vefa örneğidir. Burada gerçekleşen anma programına gördüğüm yoğun ilgi bu vefa örneğinin tescillemektedir. 61 yıl geçmesine rağmen vefat edenlerin anısını canlandırıyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum” ifadelerinde bulundu.

 

ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL

 

Son olarak konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise, “İzmit Lisesi mezunu olupta bu şehrin insanı olupta bu kadar hazin bir olaya üzülmemek elde değil. Tahsillerini yapmak için mücadele veren yetenekli güzel gençlerimizi o dönemin yönetim eksiklikleri nedeniyle kaybettik. 61 yıl önce hayatını kaybeden büyüklerimiz için rahmet diliyorum” dedi.

 

DAHA GÜÇLÜ VE DAHA BAŞARILI

 

Konuşmalarına devam eden Başkan Doğan, “Bize düşen hayatını kaybeden büyüklerimize layık olmaktır. İzmit Lisesi adı altında daha güçlü ve daha başarılı olmaktır. Bize düşen o elim kazada vefat eden büyüklerimiz için okulumuzun ve şehrimizin adını daha yukarı çıkarmaktır” ifadelerinde bulundu.

 

BİR ARAYA GELEBİLİYORUZ

 

Başkan Doğan son olarak, “Burada anma programımıza katılan değerli milletvekillerimiz ve belediye başkan adaylarımız var. Bizler siyasi bir yarış içinde de olsak ta 1 Mart gibi acı bir olayda bir araya gelebiliyoruz. Önemli olan budur” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817